More


  INHGA: Cod Portocaliu de inundații pe raza a șase județe, până duminică după-amiază

  =

  imageResize

  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe râuri din cinci bazine hidrografice de pe raza a șase județe.

  Potrivit hidrologilor, în intervalul 28 noiembrie, ora 15,00 — 29 noiembrie, ora 16,00, se instituie Cod Portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui (județele: Olt și Teleorman), Vedea superioară (județele: Olt și Argeș), Teleorman superior și mijlociu și afluenții mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (județele: Argeș și Teleorman), Neajlov superior și mijlociu (județele: Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și Sabar (județele: Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu).

  De asemenea, în intervalul 28 noiembrie, ora 15,00 — 29 noiembrie, ora 6,00, este valabil Codul Portocaliu de inundații pentru râul Teleajen — curs inferior și pe râul Prahova — sector aval confluență Teleajen (județele Prahova și Ialomița).

  Hidrologii avertizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele: Olt, Argeș și Teleorman și și pe afluenți de grad inferior ai râurilor menționate.

  Pe de altă parte, INHGA a ridicat avertizările hidrologice din celelalte bazine hidrografice, anunțate anterior în 27 și 28 noiembrie.

  Totodată, INHGA menționează că din data de 28 noiembrie, ora 15,00 și până în 29 noiembrie, ora 16,00, va fi Cod Galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu — curs mijlociu și inferior (județele: Gorj, Dolj și Mehedinți), Olteț și unii afluenți ai Oltului inferior (județele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș), Vedea — curs inferior (județul Teleorman), Argeș (județele: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ilfov), Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzău superior și mijlociu (județele Covasna și Buzău).

  În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img