More


  O TREIME dintre ŞCOLILE SĂTMĂRENE se pot TRANFORMA oricând într-un CLUB COLECTIV

  =

  ince1

  O treime dintre şcolile sătmărene nu deţin, până la această dată, nici autorizaţie nici aviz de securitate împotriva incendiilor, documente ce ar trebui emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

  Astfel, din cele 490 de clădiri care au ca destinaţie procesul de învăţământ, până azi erau autorizate 198, în timp ce alte 132 avea un aviz de funcţionare din partea ISU. În acelaşi timp, însă, 162 de clădiri nu avea nici aviz, nici autorizaţie de securitate împotriva incendiilor.

  ince2

  În cadrul întâlnirii cu directorii de şcoli organizată azi la sediul Prefecturii Satu Mare, adjunctul şefului ISU Satu Mare, Nicolae Dima, a arătat că în urma controalelor efectuate de pompieri în şcolile sătmărene au fost constate o serie lungă de disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte securitatea împotriva incendiile.

  ince3

  Printre acestea pot fi amintite compartimentarea defectuasă a spaţiilor în scopul împiedicării propagării eventualelor incendii, elementele din lemn nu sunt tratate cu subtante ignifuge, nu sunt verificate periodic sistemele de alarmare în caz de incendiu, nu sunt stabilite persoane răspunzătoare pentru evacuarea elevilor, iar pe fluxul de evacuare uşile se deschid greu sau invers sensului de evacuare.

  ince4

  Demn de remarcat este şi faptul că în şcoli nu sunt organizate exerciţii de evacuare cu elevii decât atunci când reprezentanţii ISU sunt în control. Potrivit colonelului Nicolae Dima, în cursul acestui an, până în prezent au fost organizate independent doar 13 astfel de exerciţii, în timp ce în timpul controalelor ISU au fost organizate 103.

  Prefectul Eugeniu Avram le-a cerut directorilor de şcoli să facă toate demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate împotriva incendiilor şi să ia toate măsurile pentru evitarea producerii unor dezastre ca cel din clubul Colectiv.

  ince5

  “Revizuiţi-vă sistemele din şcoli ca să puteţi gestiona situaţii de acest fel. Să fiţi cu conştiinţa împăcată că aţi făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a evita dezastre”, a spus prefectul Avram.

  ince6

  Tot cu aceeaşi ocazie, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Florentin Vlad, le-a cerut directorilor de şcoli să nu folosească substanţe pirotehnice în cadrul manifestărilor care vor fi organizate în preajma sărbătorilor de iarnă şi să îi descurajeze pe copii să le folosească şi în alte situaţii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img