Predarea Ştafetei Uniformelor la Şcoala Gimnazială nr. 3 Negreştinegresti

Şcoala Gimnazială nr. 3 Negreşti-Oaş a găzduit, joi după-amiază, un eveniment unic cel puţin la nivel naţional. Elevii de clasa a VIII-a a acestei şcoli au predat Ştafeta Uniformelor Şcolare bobceilor din clasele pregătitoare într-un cadru festiv marcat de emoţie atât din partea elevilor cât şi a părinţilor lor.

copil1

Bobocii au intrat în rândul elevilor
Manifestarea a început cu un scurt moment introductiv a directoirului şcolii, Anca Rusu, care a arătat că a fost organizat acest moment festiv pentru a-i determina pe cei mici să poarte cu mândrie uniforma şcolară. “Este momentul în care bobocii de la clasa pregătitoare intră în rândul elevilor primind aceste uniforme şcolare. Am vrut să marcăm acest moment printr-o maifestare mai desebită deoarece uniforma este un semn distinctiv al şcolii noastre. Elevii cei mai mari, de clasa a VIII-a, vor fi responsabilizaţi, ei fiind cei care le vor înmâna celor mici uniformele şcolare, predând totdată şi ştafeta. Purtând uniformele şcolare, cei mici trebuie să fie mândri că sunt elevii şcolii noastre”, a spus directorul Anca Rusu.

copil2
În continuare, elevii de clasa a VIII-a au prezentat un moment coregrafic, urmaţi de momentele artistice prezentate de elevii celor două clase pregătitoare ale şcolii. Apoi, elevii cei mari le-au înmânat, într-o formă mai deosebită, uniformele şcolare celor mici. În total, odată cu primirea acestor uniforme, toţi cei 44 de elevi din cele două clase pregătitoare de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Negreşti-Oaş au intrat în rândurile elevilor. Uniformele au fost cumpărate de părinţi.

copil4

Emoţii pentru părinţi cât şi pentru învăţători
Atât învăţătorii, cât şi părinţii celor mici au trăit aceste momente cu emoţie. Învăţătoarea clasei pregătitoare A, Iuliana Boje, a afirmat că elevii au fost foarte emoţionaţi pentru că ştiau că vor primi uniformele. “Elevii au fost foarte emoţionaţi şi au aşteptat de mult să primească aceste uniforme. Dar s-au bucurat azi, când au primit-o. De asemenea, şi părinţii au fost foarte emoţionaţi şi chiar şi noi, învăţătorii am fost la fel. Uniforma este ceva emblematic pentru şcoala noastră şi sper ca elevii să o poarte cu mândrie şi plăcere”, a afirmat învăţătoare.
La rândul său, învăţătorul Marian Bătărcean, unul dintre puţinii din judeţ, a arătat că pentru micii elevi a fost un moment unic în viaţă. “Copii au aşteptat cu bucurie momentul în care au primit uniformele şcolare. A fost un moment unic în viaţa lor fiind pentru prima dată când îmbracă uniforma şcolară”, a mai spus învăţătorul.

copil3

Uniforma, foarte importantă
Părinţii elevilor sunt de părere că uniformele sunt foarte importante. “Uniforma este foarte importantă, însă depinde de cum este primită de copii. Dacă este organizat un cadru atât de festiv de înmânare a acestora foarte probabil că cei mici o vor primi cu bucurie. Eu sunt de părere că elevii trebuie să poarte uniformă. Unui părinte îi este foarte greu să găsească în fiecare zi hăinuţe cu care să-şi trimită copii la şcoală. Aşa, dacă copii au uniformă, şi noi suntem mai liniştiţi. Ştim că cinci zile pe săptămână elevii au cu ce se duce la şcoală şi, în acest fel, nu se mai fac nici acele deosebiri de clase sociale. Cu uniforme, toţi sunt la fel”, ne-a declarat Andreea Cadariu, unul dintre părinţi.

copil5
Evenimentul organizat la Şcoala Gimnazială nr. 3 Negreşti-Oaş este unic, cel puţin la nivel judeţean, iar conducerea şcolii ar dori ca şi alte unităţi şcolare să urmeze acest exemplu.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts