More


  Stricteţe mare la autorizare

  =

  După catastrofa de la Clubul Colectiv, toate primăriile din ţară au impus reguli noi şi foarte stricte în ceea ce priveşte autorizarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza oraşelor administrate. Iniţial, reprezentanţii ISU au dat o serie de amenzi, şi nu puţine, pentru nerespectarea prevederilor legale în privinţa securităţii în caz de incendiu. Apoi, edilii au elaborat regulamente mult mai stricte ca şi până acum în ceea ce priveşte autorizarea, tocmai pentru a nu păţi ca primarul Piedone de la Sectorul 4 al Capitalei.

  Şi primarii din judeţ au luat astfel de decizii. În cadrul unei întâlniri de presă pe care a avut-o vineri, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, afirma că autorizarea şi reautorizarea agenţilor economici de pe raza municipiului se va face gratuit, însă cei care vor solicita acest lucru vor trebui să dispună de avize din partea pompierilor, a Direcţiei de Sănătate Publică, a Direcţiei Sanitar Veterinare, de la Protecţia Mediului şi de la Direcţia Muncii.

  Ieri, în cadrul şedinţei, consilierii locali negreşteni au votat noul regulament de acordare a autorizaţiei de funcţionare pentru agenţii economici, foarte asemănător şi la fel de riguros ca şi cel de la Satu Mare. Şi în acest caz, solicitanţii trebuie să aibă avize de la aceleaşi instituţii.

  După ploaie chepeneag, ar spune unii, dar nu este chiar aşa. Foarte probabil că dacă erau luate aceleaşi măsuri şi înainte, acum nu mai vorbeam de tragedia de la Colectiv şi de cei 60 de oameni care şi-au pierdut viaţa în urma acesteia.

  Dar, din ciclul “mai bine mai târziu decât niciodată”, este bine totuşi că edilii s-au trezit şi se hotărăsc să respecte legea în cel mai strict mod posibil. Legislaţie era şi până acum, însă a fost respectată aşa şi aşa. Acum, ca să nu mai fie traşi la răpundere, edilii au decis să o respecte la sânge. Mai rămâne ca aceeaşi legislaţie să fie respectată şi de cei care emit avizele şi atunci ne putem aştepta ca incidente precum cel de la Colectiv să fie cât mai rare sau chiar deloc.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img