More

    Victor Ponta a demisionat

    Victor-Ponta

    Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

    Premierul demisionar Victor Ponta a declarat, în utlima şedinţă a Cabinetului său, că este convins că după un timp se va face o analiză corectă a celor patru ani de guvernare, că lasă în urmă o situaţie economică bună şi că speră ca mulţi dintre miniştrii să îşi continue activitatea.

    Victor Ponta le-a mulţumit miniştrilor şi a precizat că, având în vedere expertiza lor, speră să îşi continue activitatea. Ponta a reafirmat că demisia sa este urmare a faptului că nu a dorit să se opună oamenilor care au ieşit în stradă. “ Eu cu adversarii politici mă lupt, cu oamenii nu mă lupt. Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni”, a mai spus Ponta, în utlima şedinţă a Cabinetului său, adăugând că a dorit evitarea unor tensiuni sociale.

    El a mai spus că speră la o soluţie rapidă, pentru că o perioadă lungă de instabilitate ar periclita rezultatele economice bune şi a reafirmat că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis desemnarea lui Mircea Duşă ca premier interimar.

    Ponta a mai susţinut că este convins că după un timp se va putea face o analiză corectă a celor patru ani în care a condus guvernul.


    liviu_dragnea_39766500

    PSD nu vrea alegeri anticipate

    Liviu Dragnea a precizat că PSD aşteaptă invitaţia din partea preşedintelui Iohannis la consultări pentru formarea noului guvern şi că îi va înainta acestuia propunerea de premier, adăugând că în acest moment PSD are majoritatea parlamentară şi că actuala coaliţie este solidă. Preşedintele social-democraţilor a afirmat că PSD vrea în continuare să îşi asume guvernarea. “PSD doreşte să rămână în continuare la guvernare pentru a duce în 2016 la capăt proiectele bune începute care au dat rezultate sociale foarte bune. Vrem să gestionăm guvernarea până la sfârşitul acestui an”, a spus Dragnea. “Am stabilit astăzi că după ce premierul va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea ca Duşa să fie premier interimar vom aştepta consultări şi vom merge cu o propunere de premier care să poată întruni majoritatea”, a adăugat preşedintele PSD.

    El a precizat că PSD aşteaptă să fie chemat la consultări de către preşedintele Klaus Iohannis ”într-un termen rezonabil”, dar a refuzat să dea nume şi a spus că propunerea trebuie să ţină cont de dinamica din societate.


    iohannis-agerpres-7709253-465x390

    Iohannis:
    Vreau ca în această săptămână să terminăm prima rundă de consultări cu partidele

    Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că vrea să termine în această săptămână prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, iar după aceea va expune primele concluzii şi opinia sa în ce priveşte demersul ulterior. “Avem un guvern demisionar, aştept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia, demisia Guvernului şi, imediat după aceea, voi lua legătura cu partidele politice parlamentare şi voi convoca consultări cu partidele”, a spus preşedintele, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.


    oprea

    Oprea nu va mai face parte din niciun guvern

    Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, după demisia Guvernului Ponta, că marţi seară, la ora 23.00, a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi împreună au decis să asculte ”glasul străzii”, spunând că ”cea mai bună şi cea mai normală” decizie a fost depunerea mandatului Guvernului. Ulterior, Oprea a declarat că nu va mai face parte din niciun guvern, dar că UNPR va intra în negocieri pentru a face parte din noua echipă guvernamentală.”Eu personal nu voi mai face parte din niciun guvern”, a declarat Oprea, la finalul şedinţei Coaliţiei. El a mai spus că este solidar cu Victor Ponta şi că împreună au fost o echipă, iar coaliţia este una solidă şi în continuare.


    PNL cere alegeri anticipate

    ”Acesta este mandatul PNL legat de alegerile anticipate şi credem că dacă este bunăvoinţă prin acord politic putem să rezolvăm această criză şi situaţia în care ne aflăm”, a spus copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei convocate de liberali după depunerea mandatului Guvernului.  Ea a subliniat că mandatul cu care PNL va merge la consultările de la Cotroceni este cel al alegerilor anticipate. Întrebată dacă aleşii PNL îşi vor da demisia în bloc pentru a forţa organizarea alegerilor anticipate, Alina Gorghiu a declarat că este prematur să vorbim despre ce va face PNL.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE