More


  BOMBĂ ECOLOGICĂ în judeţ. VEZI ce au GĂSIT inspectorii DSVSA la SER

  =

  ser1

  O fermă de bovine din localitatea Ser, aflată în momentul de faţă în insolvenţă, pune în pericol sănătatea locuitorilor din zonă doarece în loc să predea animalele moarte la Protan, reprezentanţii acesteia le îngroapă la marginea fermei. Din acest motiv, inspectorii DSVSA au aplicat o amendă.

  Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Eugen Mureşan, ferma se află în insolvenţă de mai mult timp. În cadrul fermei mai sunt, în momentul de faţă, circa 70 de capete de bovine.

  ser2

  În urma unui control efectuat de inspectorii DSVSA, s-a constatat că există diferenţe majore între numărul iniţial de animale, cel rămas, cel de animale vândute şi de animale predate la Protan. “Întrebaţi ce s-a întâmplat cu restul de animale, reprezentanţii fermei au recunoscut că o parte dintre animalele moarte au fost îngropate în loc să fie predate firmei de ecarisaj”, a declarat reprezentantul DSVSA Satu Mare, care a mai precizat că a fost deschisă o anchetă la această fermă. Din acest motiv, ferma a fost amendată cu 24.000 de lei.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Reprezentantul DSVSA a mai precizat că viaţa restului de animale se află în pericol doarece ferma nu le poate asigura hrana necesară pentru iarnă. În acest sens, va fi luată o decizie în ceea ce priveşte aceste animale.

  Tot în urma controalelor efectuate în această săptămână, inspectorii DSVSA au amendat un restaurant din municipiul Satu Mare cu o mie de lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritate Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare a produselor alimentare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img