CAMPANIE ANTI-IMIGRANŢI la Satu Mare pe FACEBOOKimigranti

Ştirea că Ministerul de Interne a decis să amenajeze un centru pentru refugiați la Tășnad, unde ar urma să fie cazaţi circa 600 de sirieni i-au nemulţumit vădit pe sătmăreni. Pe lângă comentariile dezaprobatoare, pe Facebook a fost lansată şi o campanie anti-imigranţi.

Încă de a doua zi după ce Ministerul de Interne a anunţat că s-a decis amenajarea unei tabere de refugiaţi la Tăşnad în care ar urma să fie cazaţi 600 de sirieni, pe Facebook a fost demarată o adevărată campanie anti-imigranţi. Sătmărenii şi-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de decizia Guvernului.

tasnad1

Pe contul de facebook “Satu Mare, te iubesc”, a fost postată o fotografie pe care era scris mare “NU VREM REFUGIAŢI LA SATU MARE”, prin care li se cerea sătmărenilor să nu accepte o astfel de tabără în judeţ, care era însoţită de următorul text: “Sute de imigranți în Satu Mare? Nimeni nu ar fi crezut asta în urmă cu doar câteva zile. Ministerul de Interne a decis să amenajeze un centru pentru refugiați în stațiunea balneoclimaterică Tășnad, din județul Satu Mare”. Până ieri dimineaţă, campania a fost distribuită de aproape 1.700 de posesori de conturi pe facebook.

În paralel, pe diferitele ştiri pe această temă, sătmărenii au comentat şi şi-au exprimat nemulţumirea. “Oameni buni, nu aveţi copiii? De ce vor să vină chiar şa Tăşnad? În zona noastră nu sunt musulmani, nici turci. De ce nu îi duce în Deltă, separaţi şi izolaţi de noi, crestinii”, a afirmat Eva Nadăş. La rândul său, Ana Păcurar a comentat: “Foarte frumos!!!! Guvernul ar trebui să se intereseze de oamenii şi copiii României care trăiesc pe sub poduri şi în canale, nu să aducă țiganiada asta teroristă la noi în județ!!!”. Henrietta Toma a spus: “Asta ne mai lipsea, nimic altceva. Şi aşa în ţara asta sunt mulţi muritori de foame. Bravo deştepţilor care dormiţi şi vă bateţi în Parlament”. De asemenea, Claudia Suciu a spus: “Doamne fereşte, asta ne mai lipsea în tot haosul acesta ….o catastrofă. Ajungem să importăm necaz, nu avem noi destul”.

tasnad2

Acestea sunt doar o parte dintre comentariile apărute pe facebooj, semn că sătmărenii nu sunt nici pe departe de acord cu înfiinţarea unei tabere de refugiaţi la Tăşnad.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts