More


  Guvern: Sporurile şi alte drepturi băneşti nu vor fi incluse în baza de calcul a pensiilor militare

  =

  Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede că sporurile şi alte drepturi băneşti nu vor fi incluse în baza de calcul a pensiilor militare de stat pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special, iar pensiile de serviciu vor fi de 65% din baza de calcul. Ordonanţa de urgenţă modifică legea 223/2015 privind pensiile militare de stat prin scoaterea din baza de calcul la care se raportează pensiile, a tuturor sporurilor şi a altor drepturi băneşti.

  Pensiile vor fi calculate doar în funcţie de soldele sau salariile brute în 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. “Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie”, se arată în ordonanţa de urgenţă.

  Ordonanţa mai prevede că militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, vor beneficia la împlinirea vârstei de pensii de serviciu, în cuantum de 65 la sută din baza de calcul, faţă de 80 la sută cât prevede în prezent legea 223/2015.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img