More

  MARTIRII sătmăreni ai REVOLUŢIEI din 1989, COMEMORAŢI la Satu Mare

  come6

  Cei șapte sătmăreni care și-au pierdut viața în Revoluția Română din decembrie 89 au fost astăzi comemorați de autorități.

  come1

  Coroane de flori au fost depuse în fața plăcii de marmură care poartă inscripționate numele luptătorilor pentru libertate.

  come3

  Cei şase martiri sătmăreni sunt Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihali , Csaba Gergely.

  come4

  Ei sunt cei care acum 26 de ani au murit în tragicele evenimente din Decembrie 89. Pentru ca amintirea lor să nu fie niciodată uitată și din respect față de familiile lor, autoritățile județene și locale au depus coroane de flori în fața plăcii comemorative din centrul municipiului.

  come2

  Cei prezenți și-au adus aminte de zilele tulburi ale revoluției iar gândurile tuturor s-au îndreptat către familiile care atunci și-au pierdut copiii.

  come7

  În fiecare an, pe 22 decembrie autoritățile marchează Ziua Victoriei Revoluției. E ziua în care Nicoale și Elena Ceaușescu au fugit de pe acoperișul clădirii Comitetului Central, speriați de furia românilor ieșiți pe străzile capitalei. În schimb, tot în seara de 22 decembrie, momentul inițial de bucurie s-a trnsformat în haos odată ce au început să se audă ,din nou, focuri de armă în piețele din Capitală. Potrivit statisticilor oficiale, în decembrie 89 au murit peste 1.100 de persoane iar peste 3000 au fost rănite.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE