More


  Nebunie la Vama Petea

  =

  petea1

  Vama Petea este, în aceste zile, luată cu asalt de sătmărenii care se întorc acasă din Occident pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă în ţară, alături de cei dragi. Peste 15.000 de persoane au intrat în ţară prin Vama Petea doar la acest sfârşit de săptămână. În aceste condiţii, cei care se întorc în ţară au fost nevoiţi să aştepte la cazi care se întindeau pe o distanţă de câţiva kilometri până să poată intra în ţară. Pentru a fluidiza traficul, poliţiştii de frontieră au lucrat chiar şi pe patru benzi.

  Trafic intens la Vamă
  Traficul a fost foarte aglomerat în week-end la Vama Petea, astfel că poliţiştii de frontieră, împreună cu poliţiştii maghiari, au lucrat chiar şi pe patru benzi în unele perioade pentru a fluidiza traficul. La acest sfârşit de săptămână, prin Vama Petea au intrat în ţară peste 15.000 de persoane, în condiţiile în care, într-o zi obişnuită intră circa o mie de persoane.

  Autorităţile române spun că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, traficul a crescut simţitor. Acest lucru, este datorat, în mare măsură, extinderii autostrăzii M3 până lângă Mateszalka, astfel Vama Petea începe să fie tranzitată de tot mai mulţi cetăţeni din Ucraina şi Republica Moldova, care anii precedenţi intrau în ţară pe la Vama Borş.

  Cozi kilometrice
  În aceste condiţii, pe sensul de intrare în ţară, la punctele de control vamale s-au format cozi care se întindeau pe mai mulţi kilometri. Asta presupunea ore întregi de aşteptare şi nervi întinşi la maxim pentru cei care au condus mii de kilometri până să ajungă în ţară.

  Controalele la punctele vamale sunt, în continuare, foarte riguroase iar actele tuturor celor din vehicule sunt scanate de partea română. Rețelele de socializare sunt pline de înregistrări foto și video cu nebunia din Vama Petea, astfel că cei care erau deja în vamă le transmiteau celor care urmau să ajungă ce se întâmplă aici.

  O parte dintre cei care voiau să intre în ţară s-au redirecţionat spre Vama Urziceni, unde vineri şi sâmbătă traficul era mai lejer, însă şi aici s-a aglomerat sâmbătă seara.

  Aglomeraţie şi la ieşirea din ţară
  Cetăţenii români au stat la coadă nu numai pentru a intra, ci şi pentru a ieşi din ţară. Potrivit poliţiştilor de frontieră, pe lângă cetăţenii străini care se întorc acasă, creşterea traficului pe sensul de ieşire din ţară se datorează românilor care merg la cumpărături în Ungaria sau merg să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate.

  petea2

  petea3

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img