More


  OPERAŢIE în PREMIERĂ la SPITALUL Judeţean SATU MARE. VEZI aici despre ce INTERVENŢIE este vorba şi CINE a realizat-o

  - Advertisement -

  operatie

  Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au reuşit, zilele trecute, să realizeze o nouă premieră la Satu Mare. Operaţia, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă.

  O echipă de medici, coordonată de dr. Răzvan Aniţaş, medic specialist ortoped, a efectuat o operaţie de “reconstrucţie de ligamente încrucişate anterioare a articulaţiei genunchiului”. Este o intervenţie chirurgicală de acurateţe, cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră şi jumătate, menită să redea stabilitate şi mobilitate genunchiului afectat. Operaţia se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizării fiind de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenţie. Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar şi accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivel articulaţiei. Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal şi se simte bine după intervenţie.

  anitas
  Prin efectuarea acestei interventii chirurgicale la SJU Satu Mare, avantajul pentru cetăţenii judeţului nostru cu acest gen de probleme medicale este unul mare. Astfel, se reduce timpul de aşteptare, la fel şi costurile deplasării în altă localitate, iar controalele se pot face ritmic în Ambulatoriul de specialitate. Operaţia, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă.
  Dr. Răzvan Aniţaş, cel care a efectuat această operaţie, este absolvent al UMF Cluj Napoca, are 32 de ani şi îşi desfăşoară activitate în cadrul secţiei de Ortopedie, iar în fiecare zi de vineri poate fi găsit în Ambulatoriul de Specilitate, cabinetul de ortopedie. Dr. Aniţaş şi-a efectuat rezidenţiatul la Cluj dar urmat mai multe cursuri de specilizare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena unde s-a specializat în artroscopia articulaţiei genunchiului şi umărului.

  operatie2
  Diversificarea, dar mai ales creşterea calităţii serviciilor medicale acordate cetăţenilor judeţului, este o preocupare constantă a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Un exemplu în acest sens este şi această intervenţie chirurgicală, efectuată în premieră absolută la SJU Satu Mare în urmă cu câteva zile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare