More


  PSD şi PNL anunţă că vor vota proiectul Legii bugetului de stat pe 2016

  =

  guvern

  Reprezentanţii PSD şi PNL au anunţat, luni, în cadrul dezbaterilor din Parlament, că vor vota proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, în timp ce senatorul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că formaţiunea sa nu va anunţa încă dacă susţine sau nu proiectul de buget, urmând să decidă după discutarea amendamentelor.

  Liberalii vor vota proiectul legii bugetului de stat pe 2016, deşi consideră că este elaborat pe un compomis major pe care actualul Guvern a fost obligat să-l accepte, a declarat, luni, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu. “PNL, prin grupurile sale parlamentare, va vota acest buget, însă domnul Cioloş, prim ministru, doamnele şi domnii miniştri, trebuie să ştie că nu vom face niciodată rabat de la următoarele principii: sustenabilitate bugetară, predictibilitate, transparenţă şi măsuri luate pentru stimularea unei creşteri economice de calitate şi nu doar stimulată de factori conjuncturali”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. El a trecut în revistă neajunsurile proiectului, cauzate de măsuri adoptate înaintea învestirii actualului Cabinet. “Dezbaterea de astăzi este pe un proiect de lege elaborat pe un compromis major, pe care este nevoit să-l întreprindă acest guvern, din cauza faptului că a fost obligat să construiască bugetul de la condiţii impuse”, a spus Eugen Nicolăescu, în plenul reunit al celor două Camere.

  Senatorul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, luni, că formaţiunea sa nu va anunţa încă dacă susţine sau nu proiectul de buget, urmând să decidă după discutarea amendamentelor, adăugând că ALDE va face “opoziţie rezonabilă” şi nu va susţine necondiţionat Guvernul. “ALDE, prin aceste dezbateri, îşi confirmă încă odată rolul asumat de partid de opoziţie. Din păcate, singurul partid de opoziţie din Parlament. Prin ceea ce facem acum, prin atitudinea pe care o avem, noi definim acest concept de opoziţie rezonabilă: nu eşti impotrivă cu tot dinadinsul, în mod pătimaş, ci atitudinea, când este împotrivă, este temeinică”, a afirmat Vosganian. ALDE nu va anunţa în acest moment cum va vota la buget, a adăugat senatorul, spunând că va urmări dezbaterile privind amendamentele, mai ales cele ale ALDE, apoi va lua o decizie.

  PSD va vota proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, a anunţat, luni, în cadrul dezbaterilor din Parlament, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, care a afirmat că acest gest poate fi interpretat ca un al doilea vot de încredere acordat Guvernului Cioloş, după învestitură. “Grupurile noastre parlamentare vor vota proiectul de buget pe anul 2016, aşa cum a fost amendat şi uşor modificat prin raportul comisiilor de specialitate. În opinia noastră, acesta ar fi al doilea vot de încredere pentru acest Cabinet”, a spus Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor. Social-democratul a afirmat că o eventuală cădere a bugetului de stat în Parlament ar echivala cu o moţiune de cenzură, ceea ce PSD, “în acest context”, nu îşi doreşte. Viorel Ştefan a afirmat însă că sunt şi elemente din buget unde sunt probleme, mai ales pentru domenii cheie. “Vestea mai puţin bună este că, prin definiţie bugetul, este tot timpul mai puţin decât ar trebui. Poate ni se trage de la traducerea termenului franţuzesc, care înseamnă <<pungă mică>> (bougette – n.r.)”, a spus deputatul. Viorel Ştefan a lansat şi un avertisment la adresa membrilor Cabinetului, atrăgându-le atenţia să fie responsabili, altfel Parlamentul va trebui să intervină. “Avem în faţă un Cabinet care, urmare a audierilor de la învestire, noi am concluzionat că este competent, de tehnocraţi. Prin votul nostru a căpătat autoritatea necesară exercitării acestui mandat. Întrebarea noastră este cum stăm cu responsabilitatea. Un guvern neasumat politic nu va ajunge niciodată în faţa cetăţenilor să-i privească în ochi, să spună ce au făcut bine sau rău. Cei care vor fi puşi în această situaţie vom fi noi, politicienii”, a spus social-democratul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img