More


  Veşti PROASTE pentru poliţiştii AVANSAŢI în grad prin ORDIN de ministru. VEZI aici de ce

  =

  pol1

  Poliţiştii vor fi avansaţi profesional după o nouă lege care a fost publicată la începutul săptămânii în Monitorul Oficial, asta după ce în octombrie Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit ca fiind neconstituţionale avansările în grad a poliţiştilor prin ordin de ministru, aşa cum prevede Statutul Poliţistului, din 2011. Iniţiatorul propunerii care până la urmă a fost legiferată este chiar un politist sătmarean, Cosmin Andreica, preşedintele organizaţiei Satu Mare a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

  pol2
  Liderul de sindicat al poliţiştilor sătmăreni, Cosmin Andreica, afirmă că a susţinut încă din octombrie că avansările în grad din ultimii patru ani s-au făcut ilegal.

  pol3

  După mai multe demersuri, Curtea Constituţionala a României i-a dat dreptate poliţistului şi a subliniat că avansările în grad prin ordin de ministru, aşa cum prevede statutul poliţistului, sunt neconstituţionale.

  Decizia Curţii care este irevocabilă şi definitivă şi a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi are consecinţe imediate privind chiar şi avansările care urmau să se facă acum la sfârşit de an.

  pol4

  Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Florentin Vlad, nu a dorit sa comenteze decizia judecătorilor, însă nici Inspectoratul General al Politie, Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Guvernul și Avocatul Poporului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra excepției de neconstituționalitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img