More


  A mai căzut o stea…Iosif Pustai

  - Advertisement -

  Gândurile celor care l-au cunoscut pe Iosif Pustai (Toto) s-au întrepătruns cu cele ale unui om statornic cu idealurile unui club adevărat ce a existat de prin 1972 şi până în anii 1980. Nu ştia altceva decât să apere cu sfinţenie poarta marii echipe ce se numea „Olimpia”. Sigur, a fost o echipă adevărată, iar Pustai a fost omul devotat, serios, ambiţios, care precum un căpitan de vârstă, a ştiut să se impună prin tot ce a făcut!

  Au trecut campionate grele, etapă de etapă, şi Pustai a fost de multe ori în poarta echipei, deşi erau concurenţi pe postul de portari. Amintesc pe Bathori, pe Feher, pe Haralambie, pe Szabo şi alţii care au „bătut” la poarta „Olimpiei”. Pe parcursul întregii sale activităţi Pustai s-a dovedit un bun coleg de echipă al marilor, valoroşilor fotbalişti: Keizer, Both, Helvei, Knoblau, Bigan, Naom, Beretki, Pataki, Iancu, Borota, Bocşa, Bathori, Haţeganu, Smarandache, Mureşan, Matei etc.

  În meciul de pe Ghencea, meci greu pentru „Steaua”, Pustai a fost în poartă şi s-a comportat excelent. În prelungiri Puiu Iordănescu a scăpat şi Pustai l-a blocat cu minge cu tot şi cu 11m ne-a învins în min. 93. Puiu a dat golul spre bucuria băncii generalilor şi şefilor din capitală. Cât a regretat Pustai că n-a putut apăra lovitura de la punctul cu var!

  Am văzut de multe ori cum se pregătea, cât de ordonat şi ambiţios a fost! Cu mine a făcut şi şcoală, terminând şi şcoala de maiştri, lucru ce i-a folosit după ieşirea din sport! Îmi pare rău că şefii de azi nu vor să ştie că în judeţ am avut mari valori în fotbal. De fapt, de unde să ştie, dacă la înmormântarea lui Helnei nu s-a depus o floare din partea conducerii primăriei şi judeţului, alături de lacrimile echipei de aur a „Olimpiei”. Păcat! N-am învăţat să ne preţuim valorile cât sunt în viaţă şi să-i ajutăm! Pentru aşa ceva e nevoie de trăiri sufleteşti!

  Oricum, Pustai va rămâne în amintirea multor iubitori de fotbal şi a noastră!

  Să-l odihnească Dumnezeu în pacea Sa!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img