More


  Acţiune caritabilă organizată de Clubul Lions pentru copiii orfani

  - Advertisement -

  lions

  În vederea promovării în rândul tinerilor a tehnologiilor, începând de la cele tradiţionale şi până la cele mai performante, utilizate în procesarea şi valorificarea suinelor, Clubul Lions Satu Mare a organizat şi desfăşurat cea de-a doua ediţie a acţiunii educaţionale şi caritabile în acest domeniu de interes. Acţiunea a avut loc sâmbătă, de la ora 10.00, la carmangeria din Viile Satu Mare, la care au participat cei 10 copii orfani de la Casa de copii de tip familial ,,Ştefania”, din Oar, împreună cu cadrele însoţitoare precum şi membrii activi ai Clubului Lions. Tinerii au fost primiţi cu deosebită căldură de reprezentantul firmei, Huszti Iuliu, de preşedintele clubului, Nicolae Manea şi de Elisabeta Bekessy, membru şi responsabil de proiect în cadrul clubului.

  După o scurtă prezentare a programului, tinerii îmbrăcaţi în halate albe au vizitat şi s-au familiarizat cu linia tehnologică modernă de procesare şi valorificare a cărnii, după care a urmat un corcurs de evaluare a cunoştinţelor acumulate cu ocazia vizitei. Fiecare tânăr a prezentat pe scurt ce i-a plăcut cel mai mult după care juriul a pus mai multe întrebări tinerilor pentru a realiza o departajare a lor în funcţie de cunoştinţele acumulate. Momentul mult aşteptat a fost premierea realizată de Nicolae Manea şi Elisabeta Bekessy care au mulţumit copiilor pentru interesul manifestat în cunoaşterea cât mai aprofundată a acestei tehnologii în speranţa că unii dintre ei îşi vor alege, în perspectivă, ca şi profesie meseria de măcelar sau bucătar.

  Fiecare tânăr a primit din partea clubului o diplomă de participare iar ocupanţii locurilor I, II şi III cadouri constând din cărţi de specialitate şi dulciuri. Tot ca motivaţie din partea clubului Lions, pentru o cât mai bună socializare, în perioada imediat următoare tinerii vor avea posibilitatea de a servi împreună câte o pizza. Având în vedere succesul acestei iniţiative în rândul tinerilor, Clubul Lions îşi propune extinderea acestui gen de acţiuni şi în alte domenii pentru a trezi interesul tinerilor, în special a celor instituţionalizaţi, pentru cât mai multe meserii, în speranţa contribuirii, cu sprijinul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, în formarea viitorilor meseriaşi de care societatea românească are din ce în ce mai multă nevoie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img