AJOFM şi-a atins obiectivele stabilite pe 2015ajofm

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare şi-a îndeplinit obiectivele stabilite în Contractul de performanţă managerială, potrivit directorului Simona Derşidan, care a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul instituţiei pe anul trecut. În cadrul programelor de formare profesională, derulate de AJOFM, au fost cuprinse peste 7.800 de persoane din care mai mult de jumătate şi-au găsit un loc de muncă.

Peste 40 de cursuri de formare profesională
În cursul anului trecut, AJOFM Satu Mare a organizat 44 de cursuri de formare profesională la care au participat 743 de persoane, cu 7% mai multe decât era prevăzut. În urma desfăşurării acestor cursuri, 367 de persoane şi-au găsit un loc de muncă, cu 83.5% mai multe decât era preconizat.
Demn de remarcat este şi faptul că 7.886 de persoane au fost cuprinse în programul de ocupare a forţei de muncă, din care au fost încadrate 4.817 persoane. Totodată, în urma serviciilor de mediere desfăşurate de AJOFM, 4.103 sătmăreni şi-au găsit un loc de muncă din care 2.195 pe perioadă nedeterminată şi 1.908 pe perioadă determinată. Tot în cursul anului trecut, au fost acordate subvenţii pentru 259 de şomeri de peste 45 de ani şi pentru trei şomeri care sunt susţinători unici ai familiei.
Totodată, anul trecut au fost încadraţi în muncă 67 de absolvenţi de învăţământ liceal, 39 de învăţământ superior secundar sau postliceal şi 28 de absolvenţi de învăţământ superior.

Rata şomajului: 3,86%
Aceste măsuri întreprinse anul trecut de AJOFM Satu Mare au determinat menţinerea la un nivel foarte scăzut a ratei şomajului, adică 3,86%. Astfel, la o populaţie activă de 156.200 de locuitori, la finele anului trecut, în judeţul Satu Mare erau înregistraţi 6.037 de şomeri, din care 944 erau indemnizaţi iar 5.093 neindemnizaţi. Din numărul total de şomeri, 2.478 erau femei.

Felicitări din partea prefectului
La conferinţa de prezentare a bilanţului AJOFM a participat şi prefectul Eugeniu Avram, care a spus că este una dintre instituţiile cele mai dinamice din judeţ. “AJOFM este unul dintre cele mai active servicii de deconcentrate din judeţ. A avut mereu proiecte, iniţiative, preocupări de a-şi îmbunătăţi activitatea, de a veni în sprijinul cetăţenilor judeţului, a mediului de afaceri. Apreciez, de asemenea, foarte mult colaborarea inter-instituţională dintre AJOFM şi Prefectura Satu Mare. Vreau să vă felicit pentru toate rezultatele obţinute anul trecut şi să vă încurajez să nu abandonaţi ideile şi proiectele pentru că tot ceea ce faceţi este în interesul sătmărenilor, a celor care au nevoie de serviciile dumneavoastră. Aveţi tot sprijinul meu şi al Instituţiei Prefectului”, a spus Eugeniu Avram.

Directorul Simona Derşidan a mai precizat că realizările instituţiei se datorează în mare măsură funcţionarilor AJOFM despre care a spus că sunt nişte profesionişti adevăraţi.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts