More

  Alte două SĂTMĂRENCE, întoxicate cu MONOXID DE CARBON

  mono1

  După ce la mijlocul săptămânii trecute, paramedicii Ambulanţei Satu Mare au intervenit la timp pentru a salva de la moarte trei femei întoxicate cu monoxid de carbon, duminică ambulanţierii au fost solicitaţi să intervină pentru a salva alte două femei.

  Ambulanţa Satu Mare a fost solicitată duminică, în jurul orei 10.10, să intervină pe strada Lucian Blaga la două paciente, de 29, respectiv 46 de ani, care prezentau sintome ale întoxicaţiei cu monoxid de carbon.

  După ce paramedicii le-au consultat şi le-au acordat primul ajutor, au transportat pacientele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, aflate în stare de conştienţă şi echilibrate hemodinamic şi respirator.

  mono2

  Acesta este cel de-al şaselea şi al şaptelea caz de întoxicare cu monixid de carbon înregistrate în ultima perioadă în judeţul Satu Mare după cei doi soţi din Medieşu Aurit, de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, şi cele trei femei de săptămâna trecută.

  Reprezentanţii Ambulanţei avertizează populaţia că simtomele intoxicaţiei cu monixid de carbon variază în funcţie de cantitatea inhalată şi de timp. Poate fi vorba de cefalee, ameţeli, palpitaţii, greaţă, vărsături, iar în cazurule mai grave apare somnolenţa, stupoarea, convulsiile, coma, iar în final, decesul.

  mono3

  Modul defectuos de funcţionare a sobelor reprezintă cel mai frecvent mod de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE