More


  Campania „2% – ne ajută să schimbăm destine”

  =

  stea

  Asociația Stea anunță lansarea campaniei de sensibilizare a persoanelor care au realizat venituri în 2015 pentru folosirea oportunității de a redirecționa 2% din impozitul aferent acestora pentru susținerea muncii ONG-urilor din domeniul social din Satu Mare. Acesta este un mod simplu prin care orice contribuabil poate să decidă ce se întâmplă cu această parte a banilor lui, care în lipsa exprimării unei opinii ajung la bugetul de stat. Este de fapt o șansă de a sprijini incluziunea socială a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare să devină comunitatea pe care ne-o dorim pentru copiii noștri.

  În perioada ianuarie – aprilie 2016, Asociația Stea invită sătmărenii la o serie de acțiuni și evenimente menite să conștientizeze opinia publică despre potențialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor să facă un bine acolo unde există o mare nevoie de ajutor. Am pregătit flash-mob-uri pe care le vom organiza în diferite spații publice, expoziții cu produse artizanale realizate de către copii și tineri aflați în dificultate în cadrul atelierului de terapie ocupațională „MeșteșugArt”, acțiuni de donare de cărți și un eveniment surpriză care va încânta sătmărenii cu momente artistice deosebite.

  Asociaţia Stea mulţumeşte tuturor celor care în 2015 au ales să redirecționeze 2% din impozit. Fondurile obținute, în valoare de 8642,96 lei, au contribuit la îmbunătățirea vieții a 231 de copii, 132 de tineri și familiile acestora prin programe de educație și sănătate, oferindu-le o șansă la un viitor mai bun: 244 de persoane au fost sprijinite pentru acces la servicii medicale și medicamente; 140 de copii și tineri au beneficiat de servicii sociale și de bază în cadrul centrului nostru de zi unde au avut acces la duș, mașină de spălat haine, și-au dezvoltat abilitățile de viață și au învățat să respecte reguli de igienă și de prevenire a îmbolnăvirilor; 151 de familii au fost monitorizate de către echipa mobilă fiind consiliate și sprijinite pentru a-şi putea îmbunătăți condițiile de viață. “În 2016 ne propunem să continuăm serviciile sociale și de bază focalizate pe pregătirea și susținerea copiilor să frecventeze grădinița și școala, crescând șansele lor de incluziune socială. Fără susținere, majoritatea lor riscă să urmeze modelul părinților lor, analfabeți și fără loc de muncă, trăind în sărăcie și depinzând de ajutoare de la cei din jur”, se arată într-un comunicat remis de Asociaţia Stea.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img