More


  Circa 100 de persoane la un miting de solidaritate cu Beke István şi Szőcs Zoltán

  - Advertisement -

  MITING

  Circa 100 de persoane au participat, sâmbătă, la Târgu Secuiesc, la un miting de solidaritate cu Beke István şi Szőcs Zoltán, reprezentanţi ai “Mişcării de Tineret 64 de Comitate” arestaţi în dosarul privind dispozitivul exploziv improvizat care urma să fie confecţionat şi detonat de 1 Decembrie. Participanţii la miting s-au adunat, după ora 16.00, în Piaţa Gábor Aron din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ei au scandat numele lui Beke István Attila şi al liderului “Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania, Szőcs Zoltán, şi au cerut “Libertate pentru István”, “Libertate pentru Zoltán”, “István acasă, Zoltán acasă”. La acţiunea de protest a participat şi fratele lui Szőcs Zoltán, Szőcs Csongor. “Am venit să protestăm, pentru că toată media scrie că la percheziţie au fost ridicate mai multe documente despre un plan terorist, dar la percheziţii au fost luate doar steagurile secuieşti, steaguri ale Ungariei şi multe cărţi de Wass Albert şi alţi autori, deci nu ştiu ce document poate să fie steagul secuiesc pentru un plan terorist”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Szőcs Csongor.

  Potrivit acestuia, Szőcs Zoltán şi Beke István Attila “nu s-au văzut, nici nu au vorbit prin telefon” în 10 octombrie, data la care – susţin anchetatorii – cei doi s-ar fi întâlnit pentru a discuta despre confecţionarea şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat, de Ziua Naţională, la Târgu Secuiesc, Szőcs Zoltán fiind plecat din ţară. “De ce nu a fost arestat când s-a întors în ţară, în 20 decembrie, dacă era un pericol public şi a fost lăsat până pe 30 (decembrie – n.r.), de ce l-au lăsat să fie aici, în Târgu Secuiesc? Asta nu înţelegem şi, dacă este un pericol, de ce, ce a făcut, când? Nimic nu ştim şi toată famila aşteaptă un răspuns de la DIICOT, dar nu primim nimic”, a continuat Szőcs Csongor. El a reclamat şi faptul că familia nu este lăsată să îl viziteze pe liderul “Mişcării de Tineret 64 de Comitate”, aflat în arest. “Am fost săptămâna aceasta la Bucureşti, la Arestul Central, şi nu ne-a lăsat să ne întâlnim cu fratele meu, am cerut în scris procurorului să ne spună motivul pentru care nu ne lasă să îl vizităm şi nu am primit nimic. Au trecut cinci zile şi nu am primit niciun răspuns. Nu este normal, există oameni care au ucis alţi oameni şi familiile lor pot merge la ei, la vizită; Zoltan ce a făcut? Nici nu a fost în ţară două luni, a venit acasă, a sărbătorit aici Crăciunul şi după aceea, la percheziţii au luat multe steaguri, multe cărţi şi acum spun că este terorist”, a afirmat fratele lui Szőcs Zoltán.

  Despre percheziţiile făcute în patru locuri din Covasna – la locuinţa în care a stat Szőcs Zoltán împreună cu fratele său, la un apartament pe care l-a cumpărat de curând preşedintele “Mişcării de Tineret 60 de Comitate”, aflat în renovare, la un alt domiciliu unde acesta locuia cu flotant şi la casa bunicii lor – Szőcs Csongor a susţinut că au fost “o glumă, pentru imagine şi pentru media”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img