More  Consiliul Judeţean are planuri mari pentru acest an

  CJ

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a prezentat ieri proiectele de dezvoltare preconizate să se realizeze în acest an. Conform aceleiaşi surse, în 2016 se vor investi în județul Satu Mare peste 1.129.000.000 lei.

  Centura municipiului Satu Mare, proiect prioritar
  Proiectul prioritar pentru anul 2016 pentru județul Satu Mare și Consiliul Județean rămâne varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, susţine Adrian Ştef, care include și al treilea pod peste Someș. Valoarea estimată a contractului este de 304.790.869,19 lei fără TVA. Obiectivul de investiţie este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

  Zona turistică Luna Șes, finalizată prin PNDL
  Consiliul Judeţean doreşte finalizarea lucrărilor la staţiunea de la Luna Şes cu fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. “Pentru acest proiect, în cursul anului 2016 preconizăm și demararea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a zonei Luna Șes și înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă, precum și a unor lucrări de dezvoltare a instalației de alimentare cu energie electrică a zonei turistice Luna Șes pentru a asigura spor de putere și sistem de compensare a energiei”, a declarat Adrian Ştef. Valoarea investiției se ridică la 26.312.948 lei, cu TVA.

  Locuințe pentru medici prin ANL
  Consiliul Judeţean preconizează că în acest an va începe construcția blocului de locuinţe destinat închirierii de către tinerii specialişti din domeniul sănătăţii cu 16 unităţi locative, cu regim de înălţime S+P+3E. “Finanţarea și derularea lucrărilor este asigurată prin programul Construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, subprogramul locuinţe pentru medici rezidenţi al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Valoarea proiectului, estimată în studiul de fezabilitate, este de 3.023.226 lei cu TVA”, a arătat Adrian Ştef.

  Proiecte cu finanțare europeană
  Încă două drumuri județene vor fi modernizate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, şi anume DJ 193 Satu Mare – Borlești – limită județ Maramureș – cu valoarea totală a investiţiei de 112.736.400 lei – și DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 196 Corund – Bogdand – Hodod – limita de județ Sălaj, cu o valoare totală a investiției de 120.659.955 lei. “Tot prin POR pregătim reabilitarea sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare, cu o valoare de 21.239.205 lei”, a conchis Adrian Ştef.

  Consiliul Judeţean mai pregăteşte un proiect extrem de important în domeniul sănătății, investiție cu o valoare de 46.831.846 lei. Este un proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România–Ungaria 2014-2020, fiind conceput în parteneriat transfrontalier cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi Centrul de Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg. Unităţile ce urmează a fi modernizate şi dezvoltate în cadrul acestui proiect sunt: radioterapie oncologică, bloc operator, neurologie, psihiatrie, recuperare balneo-fizio-terapeutică, laborator de anatomie patologică, interne și dermato-venerologie. Secţiile de Interne, Neurologie, Dermato-venerologie, Unitatea de transfuzie sanguină şi Compartimentul de laborator anatomie patologică vor beneficia de dotarea cu aparatură de specialitate. Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare urmează să fie dotat cu aparatură de radioterapie, care va funcţiona în cadrul unui compartiment distinct de radioterapie.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE