More


  Dacian Cioloş: Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale pe fiecare minister. Îl trimitem Parlamentului

  =

  ciolos

  Premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul a finalizat planurile de acţiuni sectoriale pentru fiecare minister şi le-a sintetizat într-un document care va fi trimis Parlamentului până la finalul vacanţei parlamentare, cerându-le totodată miniştrilor să-l prezinte comisiilor de specialitate.

  “Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale, cu priorităţile pe fiecare minister, ceea ce aţi trimis în urma întâlnirilor, discuţiilor pe care le-am avut inclusiv şedinţele informale de Guvern de sâmbăta, de la instalarea Guvernului şi până acum. Am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi sectoriale pe care vi le-aţi fixat fiecare dintre dumneavoastră într-un document pe care aşa cum am promis o să-l trimitem Parlamentului până când Parlamentul se întoarce din vacanţă şi o să vă rog să vă faceţi timp să mergeţi în comisiile de specialitate să prezentaţi aceste priorităţi pe care vi le-aţi stabilit şi să le discutaţi cu parlamentarii”, le-a spus Dacian Cioloş miniştrilor miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

  El le-a cerut membrilor Cabinetului său să se “concentreze” pe implementarea planului de măsuri sectoriale în instituţiile pe care le conduc pentru că “timpul este scurt” şi le-a transmis acestora că trebuie să facă diferenţierea între priorităţile pe care şi le-a stabilit actualul Guvern şi lucrurile care trebuie făcute pentru administratrea “normală” a ministerelor. De asemenea, Dacian Cioloş a anunţat că se va deplasa la toate ministerele pentru discuta în detaliu modul în care conducerile acestora îşi propună să implementeze măsurile convenite. “Pentru a discuta în detaliu modul cum vaţi gândit să implementaţi aceste măsuri o să vă propun să ne întâlnim – cel puţin la ministerele care au măsuri prevăzute în programul de guvernare – în zilele următoare, în următoarele două, trei săptămâni, o să mă organizez în aşa fel încât să vin la dumneavoastră la ministere pentru a discuta împreună cu dumneavoastră şi cu conducerea ministerelor modul în care vaţi propus să vă organizaţi pentru aplicarea, implementarea, acestor măsuri., pentru că o să le urmărim împreună”, le-a spus Cioloş miniştrilor.

  Premierul a amintit că a cerut Ministerului de Finanţe să facă lunar o evaluare a execuţiei bugetare şi că o parte a acesteia este legată de măsurile prioritare incluse în panul de reformă sectorială. Dacian Cioloş a a mai anunţat că joi va avea întâlniri în acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii şi Ministerului Energiei. Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.

  Premierul Dacian Cioloş le-a cerut, miercuri, miniştrilor ca în cazul în care au ordonanţe de prorogare pentru anumite legi, printre care şi cea a insolvenţei persoanelor fizice, să respecte planul de măsuri pentru a putea pregăti implementarea lor şi a evita o nouă amânare a aplicării. “Avem pe ordinea de zi un Proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de insolvenţă la nivel central şi teritorial prevăzute de Legea 151. Ştiţi că am fost nevoiţi să prorogăm această lege tocmai pentru că implementarea ei nu era prăgătită cu anumite măsuri. V-am cerut atunci fiecăruia dintre dumneavoastră care aţi venit cu ordonanţe de prorogare a unor legi să vă prevedeţi planuri măsuri pentru a pregăti implementarea acestor legi”, a declarat premierul Dacian Cioloş, miercuri, la debutul şedinţei săptămânale a Guvernului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img