More


  Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, a încetinit

  - Advertisement -

  economia

  Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro după cea a Germaniei, a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o creştere de 0,2% faţă de trimestrul anterior, un ritm mai lent decât în precedentele trei luni, când a consemnat un avans de 0,3%, potrivit Reuters.

  Cheltuielile de consum din ultimul trimestru din 2015 au scăzut, cele trei luni fiind marcate de temperaturile neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, dar şi de atacurile teroriste din Paris, în urma cărora au murit 130 de oameni.

  Cifrele anunţate vineri de institutul naţional de statistică din Franţa au fost în linie cu aşteptările economiştilor. Încetinirea din trimestrul al patrulea ridică semne de întrebare privind revenirea greoaie a economiei franceze, notează Reuters. PIB a crescut anual cu 1,1%, marcând cel mai puternic avans din mandatul actualului preşedinte, Francois Hollande, însă ritmul a fost insuficient pentru a opri creşterea şomajului, care a ajuns anul trecut la 10,6%.

  Încetinirea din Franţa este şi un prim indicator privind situaţia per ansamblu a zonei euro la finele anului trecut. Germania, cea mai mare economie a zonei euro, va publica date economice în luna februarie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img