More


  Fermierii riscă să rămână fără subvenţii

  - Advertisement -

  apia

  Asociațiile de producători care obțin subvenții de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru pășune vor trebui, într-o lună de zile, să se transforme în cooperative. Asta dacă Ministerul Agriculturii nu va proroga termenul pentru aplicarea normativelor europene. Potrivt legii, noile cooperative sau grupuri de producători vor trebui să se înregistreze la Registrul Comerțului și să demonstreze, cu acte, activitatea economică derulată.

  Asociațiile crescătorilor de animale vor trebui să se constituie , potrivit legii, fie în cooperative agricole, fie în grupuri de producători, entități cu personalitate juridică, asta dacă vor să mai primească subvenția pentru pășune. La final de an, noile forme de asociere vor trebui să prezinte acte doveditoare cu veniturile și cheltuielile derulate și vor trebui să plătească impozit.

  Unele Asociații de Producători deja au discutat cu avocații pentru a vedea care sunt exact condițiile legale și acceptă faptul că laptele, brânza sau carnea produsă trebuie fiscalizate. În schimb, nu toate asociațiile sunt la fel de pregătite pentru schimbările legislative, iar mulți crescători nu sunt la curent cu modificările aduse legii și ce anume presupun acestea. Pentru asta, prefectul județului Eugeniu Avram a transmis o adresă către ministerul de resort pentru a cere fie prorogarea termenului, fie derularea unei campanii intensive de informare.

  Iar aceasta nu este singura modificare ce îi încurcă pe crescătorii de animale. Pentru a putea primi subvențiile, ei trebuie să transforme pășunile în amenajamente pastorale. Nici această etapă nu este una ușoară dacă ne gândim că documentația trebuie să includă, detalii legate de calitatea solului tipul de floră, existența mușuroaielor, a pietrelor sau a elementelor de vegetație lemnoasă.
  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img