Pericolul inundaţiilor a trecut, cel puţin deocamdatădomanesti1

Râurile care au bazin hidrografic pe raza judeţului Satu Mare au ieşit, ieri dimineaţă, de sub codul portocaliu de inundaţii. Prognozele meteo nu prevăd precipitaţii abundente în următoarele zile iar specialiştii spun că apele râurilor scad.

Cote de atenţie, depăşite
Administraţia Naţională de Hidrologie a emis, luni după-amiază, un cod portocaliu de inundaţii pentru râurile Tur şi Crasna şi afluenţii acestora din judeţul Satu Mare pentru intervalul 11 ianuarie, ora 20.00, 12 ianuarie, ora 16.00.

Potrivit directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieş, codul portocaliu a fost ridicat ieri dimineaţă pentru râurile din judeţul Satu Mare, fiind păstrat doar cel galben. “Sunt înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râul Crasna, la Domăneşti, cu 97 de cm, pe râul Rur, la Turulung, cu 11 cm, şi la barajul de la Călineşti-Oaş, cu 15 cm”, a precizat Vasile Andrieş.

Prognoze liniştitoare
Reprezentantul SGA spune că, cel puţin deocamdată, pericolul producerii unor inundaţii a trecut. “Prognozele meteo arată că în judeţul Satu Mare nu vor cădea precipitaţii în următoarele două zile, că vremea se va răci şi sunt şanse mari să cadă zăpadă începând de joi după-amiază. În această situaţie, cursurile de apă continuă să scadă şi se va ajunge la un debit mai liniştitor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la sfârşitul acestei săptămâni. Ne bucură şi faptul că pe raza judeţului nostru nu am avut blocaje de gheaţă pe cursurile râurilor”, a mai spus Vasile Andrieş.

Chiar şi în această situaţie, echipe ale SGA Satu Mare ţin sub observaţie toate cursurile de apă din judeţ pentru a fi evitată orice neplăcere.

domanesti

domanesti2

domanesti3

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts