More


  Liceul “Nicolae Steinhardt”, în sărbătoare

  =

  steinhardt

  Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” s-a aflat ieri în zi de sărbătoare prăznuindu-şi hramul teologic, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul, arhiepiscopul Constantinopolului. Cu această ocazie, în mijlocul cadrelor didactice, a elevilor de la această şcoală, dar şi a credincioşilor din jur, s-a aflat PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, care a oficiat o Liturghie Arhierească şi i-a îndemnat pe toţi să-şi păstreze dreapta credinţă.

  Zece ani de la înfiinţarea liceului
  Hramul teologic al Liceului Ortodox a fost sărbătorit la împlinirea, în acest an, a zece ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ. La sărbătoarea liceului au fost prezente şi autorităţile judeţene şi locale printre care deputatul Octavian Petric, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca sau inspectorul şcolar general, Călin Durla.

  În predica sa, oficiată de episcop ajutat de un sobor de preoţi, PS Iustin Sigheteanu a vorbit despre Sfântul Grigorie Teologul, de la care au rămas creştinătăţii ultimele cinci articole din Simbolul Credinţei, cele referitoare la originea divină a Sfântului Duh. De asemenea, episcopul vicar i-a îndemnat atât pe cei mici, cât şi pe cei mari, să îşi păstreze dreapta credinţă mai ales în aceste momente de grea cumpănă în care se află Europa acum.

  Un liceu în plină dezvoltare
  După oficierea Sfintei Liturghii, directorul Liceului Teologic Ortodox, Gabriel Groza, i-a mulţumit episcopului pentru prezenţa sa în mijlocul cadrelor didactice şi al elevilor şcolii precum şi pentru frumoasele cuvinte adresate. “Prea Sfinţia Voastră, vă mulţumesc pentru darul pe care ni l-aţi făcut azi, în această zi de mare sărbătoare pentru liceul nostru. Şcoala noastră împlineşte în acest an zece ani de existenţă, zece ani care nu au fost uşori, dar care ne dau putere să ne continuăm lucrarea noastră. Vrem să o dezvoltăm pentru că aici în şcoală, pe lângă educaţie religioasă, le oferim copiilor şi învăţătura cea bună. Iar ca dovadă în acest sens stau nenumăratele premii câştigate de elevii noştri la concursurile şcolare.

  Directorul liceului a mai precizat că dacă la început şcoala număra doar 150 de elevi, azi numărul acestora a crescut la peste 650, iar în cei zece ani s-au diversificat materiile de studiu.

  Apel la autorităţi
  La finalul sărbătorii, PS Iustin Sigheteanu a făcut un apel către autorităţile locale şi judeţene pentru a întări această unitate de învăţământ. “Am pornit cu mult curaj în urmă cu zece ani, ne-am dezvoltat frumos şi am devenit o şcoală reprezentativă pentru învăţământul sătmărean. Biserica şi-a făcut datoria. Însă această şcoală trebuie consolidată. Autorităţile locale şi judeţene trebuie să extindă această şcoală, acuma când este posibil acest lucru. Pentru că putem ajunge la un moment dat să spunem că puteam face mai multe dar nu am făcut”, a mai spus episcopul, adresându-se autorităţilor prezente.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img