More


  Lucrările de construcţii au consemnat un avans de 9,4%

  - Advertisement -

  Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 9,4%, ca serie brută, construcţiile noi înregistrând un avans de 4,8%, iar lucrările de reparaţii capitale şi-au sporit volumul cu 23,5% şi cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,4%, potrivit datelor INS. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 16,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,1%. În cazul clădirilor rezidenţiale, volumul a scăzut cu 4,5%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,2%.

  Lucrările de reparaţii capitale au sporit cu 23,4%, cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 11%, iar lucrările de construcţii noi cu 6,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 9,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 6,6%, iar la cele rezidenţiale cu 2,2%.

  În luna noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un avans de 7% faţă de octombrie, serie brută, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9%, lucrările de construcţii noi cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,3%. De asemenea, construcţiile inginereşti au avut o majorare a volumului cu 24,6%, însă lucrările la clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale au consemnat un recul de 28,3% respectiv 14,3%.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img