More

  Mica UNIRE, sărbătorită SOLEMN la SATU MARE. SĂTMĂRENII s-au PRINS într-o mare HORĂ A UNIRII

  unire1

  Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită azi solemn şi la Satu Mare. Manifestările organizate cu această ocazie au avut loc la bustului voievodului Alexandru Ioan Cuza din faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

  unire2

  Manifestările au debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul Eugeniu Avram. În continuare, bibliotecarul Viorel Câmpean a rostit câteva cuvinte emoţionante despre însemnătatea Micii Uniri şi a modului cum a fost aceasta înfăptuită.

  unire3

  Au fost apoi depuse coroane de flori la bustului lui Alexandru Ioan Cuza atât din partea autorităţilor locale şi judeţene căt şi din partea instituţiilor, a formaţiunilor politice şi a altor organizaţii.

  unire4

  Autorităţile locale şi judeţene, printre care prefectul Eugeniu Avram, preşedinteleConsiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul Dorel Coica, dar şi parlamentarii Octavian Petric, Erdei D. Istvan sau Kereskenyi Gabor, au evidenţiat importanţa acestei sărbători şi au transmis sătmărenilor şi românilor toate gândurile lor bune.

  unire5

  Manifestările au continuat defilarea Gărzii de Onaore şi cu un scurt moment muzical prezentat de folkiştii Octavian Bud şi George Negrea, de interpretul de muzică populară Petrică Mureşan şi de actorul Sorin Oros.

  unire6

  unire8

  La final, toţi cei prezenţi s-au prins într-o impresionantă horă a unirii.

  unire9

  La 24 ianuarie se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi de sărbătoare legală. Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 sau ‘Unirea Mică’ este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE