More

  Mihai Eminescu, omagiat solemn la Satu Mare

  eminescu

  Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a găzduit azi manifestările organizate de împlinirea a 166 de ani de la naşterea marelui nostru poet naţional care coincid, de altfel, cu Ziua Culturii Naţionale.

  eminescu2

  Începând cu ora 10.00, la bustului lui Mihai Eminescu din faţa unităţii şcolare, au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Judeţean, a Primăriei Satu Mare dar şi din partea altor instituţii de cultură din judeţ.

  eminescu3

  Apoi, la bustul din incinta Colegiului, prefectul Eugeniu Avram, directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, directorul şcolii gazdă, Ioan Pop, directorul Casei Creaţiei, Robert Laszlo, dar şi colonelul în rezervă Vasile Rusu au rostit vorbe emioţionante despre poetul naţional Mihai Eminescu precum şi despre importanţa sărbătorii Zilei Culturii Naţionale.

  eminescu4

  În continuare, elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” au prezentat un program artistic cuprinzând cântece compuse pe versurile marelui poet şi recitări de poezii din creaţia acestuia.

  eminescu5

  Prin Legea nr. 238/7 decembrie 2010, 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale – o zi în care celebrăm un mare creator al neamului românesc, un moment de reflecţie asupra culturii române în ansamblul ei. Academia Română a avut iniţiativa, iar autorităţile au aprobat-o fără rezerve. (acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, 2010).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE