More


  Numărul cazurilor de bullying, semnalate în 2015 la Telefonul Copilului, a crescut de 20 de ori

  - Advertisement -

  Peste 105.000 de apeluri au fost înregistrate, în 2015, la Telefonul Copilului, 40 la sută dintre ele semnalând abuzuri asupra copilului şi violenţă în familie, iar numărul cazurilor de bullying reclamate a crescut de 20 de ori faţă de anul anterior. Asociaţia Telefonul Copilului informează, joi, că în anul 2015 au fost înregistrate 105.194 de apeluri la numărul 116 111, iar numărul băieţilor care au raportat cazuri de bullying la Telefonul Copilului a crescut de peste 20 de ori, de la 25 la 534 de cazuri.

  După centralizarea datelor din 2015, a rezultat că din totalul solicitărilor de ajutor în general formulate, cele venite de la băieţi s-a dublat în perioada analizată, înregistrându-se 1.094 de astfel de cazuri, aceştia sesizând în special cazuri de abuz de tip bullying (48,9 la sută) şi au solicitat consiliere psihologică (42,14 a sută) privind probleme sentimentale, criză de identitate, nevoia de comunicare şi relaţionare cu părinţii, relaţii de prietenie. “Asociaţia Telefonul Copilului atrage atenţia asupra faptului că tot mai mulţi copii şi adolescenţi care au apelat 116 111 anul trecut s-au confruntat cu probleme de natură psihologică. Comparativ cu anul 2014, numărul solicitărilor de consiliere psihologică s-a dublat, iar cele mai frecvente stări emoţionale în care copiii au solicitat sprijinul specialiştilor noştri au fost: depresia, amăgirea, izolarea, stima scăzută, singurătatea, nefericirea în sânul familiei, frica, panica, stări cu efecte devastatoare asupra sănătaţii psihice a copiilor. Este esenţial să încurajăm copiii să vorbească despre problemele cu care se confruntă. despre maniera în care familia, societatea şi tehnologia le influenţează vieţile”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului, Cătălina Surcel.

  Din cele 105.194 de apeluri de anul trecut, 7.745 au fost cazuri care au necesitat intervenţie şi monitorizarea de lungă durată a specialiştilor organizaţiei neguvernamentale în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor abilitate la nivel local. De asemenea, din totalul cazurilor în care a fost necesară intervenţia instituţiilor, 40,58 la sută au fost situaţii de abuz asupra copilului şi violenţă în familie (3.143 de cazuri), iar formele cele mai grave sesizate au fost: molestare fizică (40,71 la sută), neglijare (31,65 la sută) şi abuz emotional (11,25 la sută).

  În anul 2015 s-a dublat şi numărul cazurilor care au necesitat consiliere psihologică, fiind înregistrate 2.713 astfel de cazuri, iar jumătate dintre acestea au fost sesizate de adolescenţi şi s-au referit la situaţii de bullying şi probleme specifice adolescenţei (probleme sentimentale, criză de identitate, manifestarea sentimentelor de excludere şi dificultate în relaţionare). Alte probleme din aria psiho-emoţională care au necesitat consiliere psihologică de lungă durată se referă la: nevoia de comunicare a copiilor cu părinţii (18,58 la sută), nevoia unei relaţii funcţionale copii-părinţi (16,55 la sută), suport în depăşirea gândurilor extreme / potenţiale acte extreme, în special cele suicidare (3,75 la sută) şi nevoia de susţinere a părinţilor în depăşirea unor probleme de comportament ale copiilor (10,25 la sută). Cele mai multe astfel de situaţii (73,66 la sută) au fost raportate de fete, peste 40 la sută dintre ele având între 16 şi 18 ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img