More


  Nume grele ale medicinei româneşti şi participare record

  - Advertisement -

  stoma

  Satu Mare a devenit capitala stomatologiei româneşti. Şi asta pentru că în aceste zile se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a Congresului medical al stomatologilor, considerat cel mai important din Transilvania. Pe lângă cei mai importanţi specialişti din România care sunt prezenţi la Satu Mare, prezenţa din acest an este una record, înregistrându-se de trei ori mai mulţi participanţi decât în anii precedenţi.

  Cei mai buni specialişti suntla Satu Mare
  Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, dr. Cosmin Raţiu, a prezentat invitaţii de renume care au venit la Satu Mare, printre care prof. dr. Alexandru Bucur, prof. dr. Dorin Bratu, prof. dr. Emanuel Bratu, prof. dr. Marius Leretter, dr. Bogdan Bâldea, dr. Ionuţ Brânzan şi dr. Camil Ianeş. “Este, probabil, cel mai valoros congres din zona Ardealului pe care noi îl susţinem. Avem invitaţi de seamă. Sunt cei mai buni profesori universitari pe domeniul lor de activitate, atât pe chirurgie buco-maxilo-facială, domnul profesor Bucur, pe partea de protetică, domnul profesor Bratu – fostul decan al UMF Timişoara. Pe partea de implantologie domnul profesor Emanuel Bratu, care este o somitate de talie internaţională în ceea ce înseamnă partea de chirurgie şi partea de implantologie”, a arătat dr. Cosmin Raţiu.

  Record de participanţi
  Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare s-a declarat încântat de faptul că se înregistrează de trei ori mai mulţi participanţi decât la ediţiile precedente. “Avem un record de participanţi, în prima zi avem deja 170 de medici care au plătit. Raportat la ceilalţi ani, aveam în prima zi 45-50 de medici care au plătit. Deci, vă daţi seama ce volum de participanţi vor fi când vor începe cursurile. Sunt medici din Bistriţa, Cluj-Napoca, Zalău, Oradea, iar preponderent colegii din Satu Mare, în proporţie de 95%”, a mai precizat dr. Cosmin Raţiu.

  Optimism pentru viitor
  Fostul preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, s-a declarat încântat de faptul că stomatologia sătmăreană este pe un drum foarte bun. “Am bucuria de a lăsa în urma mea un colectiv format, închegat, în dezvoltare, cu nişte oameni profesionişti buni, vor fi şi mai buni, expeditivi, cu idei noi. Tocmai de aceea am zis că este cazul, dacă ai bun simţ, să faci un pas, nu în spate, că eu nu fac un pas în spate, ci în lateral. Am să îi ajut când o să îmi ceară părerile şi când îmi vor cere ajutorul. Întotdeauna am spus: este mai bine să ai o pădure de pomi tineri şi frumoşi, decât să ai doi-trei pomi mari, iar restul să fie uscături. La Satu Mare s-a dezvoltat o stomatologie de viitor. Totul este în dezvoltare şi de asta sunt mândru, am o mare satisfacţie pentru ceea ce las în urma mea”, a declarat dr. Flaviu Simu.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img