More


  Peste 40 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ

  - Advertisement -

  Peste 40 de persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheţ în ultimele două zile, acestea fiind duse cu ambulanţe în centrele sociale, potrivit Poliţiei Române. În ultimele două zile, 6.700 de poliţişti au acţionat cu 3.317 mijloace auto, pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea şoferilor cu privire la circulaţia pe drumurile publice, arată marţi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

  Astfel, au fost salvate de la îngheţ 42 de persoane fără adăpost, acestea fiind transportate la centrele sociale de către unităţile de ambulanţă. Poliţiştii au dat şi 300 de sancţiuni contravenţionale, atât şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie sau nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă, cât şi administratorilor de drumuri care nu au intervenit pentru deszăpezire.

  În condiţiile în care vremea se va menţine rece în toată ţara, cu ger noaptea şi dimineaţa, existând riscul formării poleiului, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze despre starea drumurilor, să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să păstreze o distanţă mai mare în mers. De asemenea, şoferii sunt obligaţi să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, dacă circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă dispozitive omologate antiderapante.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img