More

  Planuri ÎNDRĂZNEŢE pentru 2016. Vezi ce îşi DOREŞTE primarul unui ORAŞ din judeţul SATU MARE

  piricsi

  Anul 2015 a fost considerat bun de primarul Piricsi Arthur pentru oraşul Livada, fiind realizate o serie de investiţii de mare anvergură atât pentru oraş cât şi pentru localităţile aparţinătoare. Pentru acest an, edilul şef are în vedere atragerea de fonduri europene şi guvernamentale cât mai multe pentru dezvoltarea oraşului. În acest sens, o echipă de la Primăria Livada lucrează intens pentru scirrerea de proiecte în acest sens.

  Investiţii importante în 2015
  Primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur consideră că 2015 a fost un an bun, fiind realizate o serie destul de insemnată de investiţii, iar anul a fost finalizat cu un plus de circa 460.000 de lei la buget, bani care vor fi redirecţionaţi spre alte lucrări pentru acest an.
  Una dintre cele mai mari investiţii de anul trecut a fost materplanul apă-canal prin care au fost modernizate şi extinse reţelele de apă şi canalizare. Deşi lucrările la această investiţie au început destul de târziu, în prezent sunt finalizate în proporţie de 95%, iar edilul şef s-a declarat mulţumit de modul în care s-a lucrat aici. În proporţie de 50% sunt executate şi lucrările la staţia de pompare, iar la cea de epurare în proporţie de 60%.

  livada
  De asemenea, tot anul trecut, în oraş şi în localităţile aparţinătoare au fost executate lucrări de asfaltare a drumurilor în valoare totală de circa un milion de lei, din surse proprii, şi au fost finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare a căminelor culturale din Adrian şi Livada Mică, lucrări care au costat peste o sută de mii de lei. Totodată, a fost realizată camera frigorifică la Sala de nunţi din Livada, urmând ca în acest an să fie dotată cu o instalaţie de aer condiţionat.
  Tot în cursul anului trecut au fost refăcuţi 7-8 kilometri de drum forestier, a fost achiziţionat un autogreder cu două lame, o lamă care va fi montată pe camionul primăriei, cele două utilaje putând folosite şi la deszăpeziri, precum şi un tocător de vegetaţie, care va fi folosit la primăvară pentru cositul marginii drumurilor şi a spaţiilor verzi.
  Primarul Pircisi Arthur consideră că anul 2015 a fost destul de bun, atât din punct de vedere financiar, cât şi al realizărilor. “Anul trecut a fost mult mai bun decât 2014. Am reuşit să ne ducem la îndeplinire aproape toate investiţiile propuse. Dar dacă ţinem cont de necesităţile oraşului nostru, cred că am avea nevoie de ceva mai mult”, a precizat edilul şef.

  Miză pe fondurile europene şi guvernamentale
  Pentru a-şi duce la îndeplinire acest deziderat, primarul oraşului Livada are în vederea, pentru acest an, atragerea a cât mai multor fonduri europene şi guvernamentale. “Sper ca anul 2016 să fie anul proiectelor. Avem multe astfel de proiecte în pregătire la care lucrează o echipă de la primărie. Aşteptăm să fie deschise liniile de finanţare să vedem de unde putem accesa fonduri”, a mai spus Piricsi Arthur.
  Până atunci, însă, chiar ieri, edilul şef a depus la Consiliul Judeţean un set de cinci proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare totală de circa 25 de milioane de lei, prin care se are în vedere extinderea reţelor de canalizare în Adrian, Dumbrava şi Livada Mică, asfaltarea a circa 15 km de străzi în oraşul Livada, reabilitarea Căminului Cultural din Dumbrava şi reabilitarea fostului Cămin cultural din Livada, unde va fi înfiinţată şi o sală de fitness.

  camin
  Până atunci,, însă, edilul şef mai are în vedere asfaltarea străzilor pe care s-a intervenit în cadrul masterplanului apă-canal, reabilitarea trotuarelor pe aceste străzi, realizarea unui teren de joacă pentru copii în cartierul Unirii şi altele. “Ne dorim ca Livada să arate ca şi un oraş, să nu aibă doar denumirea de oraş”, a mai spus Pricsi Arthur.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE