More


  Preotul Emanuel Oros, audiat de PS Iustin Sigheteanu

  - Advertisement -

  emanuel1

  Preotul Emanuel Oros a fost convocat joi la Centrul Eparhial al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, ca urmare a evenimentelor petrecute în luna octombrie când, în urma unui pelerinaj, este cercetat într-un dosar de furt de Sfinte Moaşte din Grecia. Totodată, preotului i se mai impută mai multe nereguli referitoare la armonia vieţii în familie, la săvârşirea unor exorcisme în exces asupra bolnavilor atunci când nu s-ar impune din punct de vedere al rânduielilor bisericeşti şi, mai ales, întemeierea unui aşezământ comunitar mixt fără un statut aprobat şi fără binecuvântarea ierarhului locului, aşezământ unde vieţuiesc, în mod ciudat, mai multe persoane civile (fete şi bărbaţi) şi unde au fost depuse mai multe Sfinte Moaşte şi oseminte.

  Pentru toate acestea, părintele Emanuel Oros a trebuit să dea explicaţii în faţa PS Iustin Sigheteanu şi în prezenţa a trei membri ai Permanenţei Eparhiale.

  După discuţiile purtate cu această ocazie, episcopul vicar a dispus, pentru Emanuel Oros, trei sarcini. Astfel, acesta din urmă trebuie să predea Sfintele Moaşte şi osemintele mărturisitorilor din Aiud cu documentele însoţitoare de autentificare sau reţinere Centrului Eparhial. Autenticitatea acestor moaşte va fi verificată de o comisie a Centrului Eparhial, iar episcopul va decide autenticitatea lor şi locul unde acestea ar urma a fi depuse. Osemintele mărturisitorilor din temniţa de la Aiud vor fi retrocedate deţinătorilor legali ai acestui patrimoniu naţional, respectiv Capela Penitenciarului Aiud.

  Totodată, părintele Emanuel Oros va trebui să îndrume persoanele care trăiesc în locaţia din pădurea Prilog Vii să se întoarcă la familiile lor, pentru a stabili relaţia firească cu părinţii şi rudeniile, după caz, să le îndrume să intre într-o mănăstire canonică de călugări sau călugăriţe din Patriarhia Română.

  emanuel2

  După discuţiile purtate cu această ocazie, episcopul vicar a dispus, pentru Emanuel

  De asemenea, locaţia de la pădurea Prilog Vii va fi transformată într-un aşezământ social-filantropic pentru ocrotirea bătrânilor, sub patronajul şi purtarea de grijă a Episcopiei, cu respectarea şi prevederile statutare şi bisericeşti din domeniu. Toate acestea trebuie îndeplinite de părintele Emanuel Oros până la data de 1 martie.

  De respectarea cu corectitudine, sfinţenie şi sinceritate a acestor trei condiţii depinde viitorul părintelui Emanuel Oros ca păstor de suflete în calitatea de preot în Parohia Mesteacăn, sau continuarea procedurilor Consorţiului Eparhial până la sentinţa finală.

  emanuel3  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img