More

  Protest inedit la Satu Mare

  protest1

  Circa 30 de iubitori de animale din judeţ, însoţiţi de patrupede, s-au adunat azi, în jurul orei 14.00, pe platoul din piaţa 25 Octombrie, pentru a protesta împotriva maltratării animalelor şi a eutanasierii câinilor.

  protest3

  Acţiunea de protesc a avut ca generic “Ieşi în stradă! Opreşte chinul animalelor”, şi a fost organizată la Satu Mare de Edina Varga. Aceasta a arătat că protestul de la Satu Mare este organizat în aceeaşi zi şi la acceeaşi oră cu alte acţiuni similare care au loc în câteva zeci de oraşe din ţară.

  protest

  “Evenimentul de azi l-am organizat pentru a protesta împotriva maltratării animalelor. Credem că sunt prea multe cazuri la noi în ţară şi dorim să reducem acest flagel. De asemenea, dorim să atragem atenţia asupra abandonului câinilor dar şi a eutanasierii lor. Avem foarte multe cazuri de abandon de câini şi în Satu Mare. Cu cât salvăm mai mulţi câini de pe stradă, cu atât parcă apar mai mulţi”, ne-a declarat organizatorul Edina Varga.

  protest4

  Protestatarii, foarte paşnici de altfel, aveau în mâini şi diferite pancarde pe care se putea citi “Nu mă urî pentru că trăiesc”, “Putem trăi fără un câine, dar nu merită efortul”, “Adoptă un suflet sub formă de câine”, “Iubiţi şi câinii vagabonzi” şi altele. De asemenea, fiecare participant la acţiunea de protest au purtat pe piept şi o insignă pe care scria “STOP maltratarea animalelor”.

  protest2

  Participanţii la acţiunea de protest au declarat că au îndurat frigul de afară pentru a protesta împotriva cruzimii împotriova animalelor. “Solicităm o lege prin care să fie oprită eutanasierea pentru că astfel pot fi controlat numărul câinilor. Să ai un animal de companie în casă este exact ca şi cum ai avea un copil în casă. Pentru protecţia animalelor, la nivel naţional, s-ar putea face mai multe. Există poliţia animalelor dar din păcate nu funcţionează. Ar trebui să funcţioneze pentru că sunt foarte multe cazuri de abuz împotriva animalelor”, ne-a declarat şi Crina Coşa.

  protest5

  Acţiunea de protest de azi s-a închieta cu un marş care a avut punct final hotelul Aurora.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE