More


  Satu Mare devine capitala stomatologiei româneşti

  - Advertisement -

  colegiu

  Satu Mare devine, la sfârşitul acestei săptămâni, capitala stomatologiei româneşti. Şi asta pentru că va avea loc cea de-a VII-a ediţie a congresului medical al stomatologilor, considerat cel mai important din Transilvania, iar la Satu Mare vor ajunge cei mai importanţi specialişti din domeniu. Detaliile evenimentului au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, dr. Cosmin Raţiu, şi de către vicepreşedintele Oana Datcu.

  Cei mai buni specialişti vin la Satu Mare
  Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare a anunţat invitaţii de renume care vor veni la Satu Mare, printre care prof. dr. Alexandru Bucur, prof. dr. Dorin Bratu, prof. dr. Emanuel Bratu, prof. dr. Marius Leretter, dr. Bogdan Bâldea, dr. Ionuţ Brânzan şi dr. Camil Ianeş. “Este, probabil, cel mai valoros congres din zona Ardealului pe care noi îl susţinem. Avem invitaţi de seamă. Sunt cei mai buni profesori universitari pe domeniul lor de activitate, atât pe chirurgie buco-maxilo-facială, domnul profesor Bucur, pe partea de protetică, domnul profesor Bratu – fostul decan al UMF Timişoara. Pe partea de implantologie domnul profesor Emanuel Bratu, care este o somitate de talie internaţională în ceea ce înseamnă partea de chirurgie şi partea de implantologie”, a arătat dr. Cosmin Raţiu. Tocmai datorită numelor sonore participante, dacă anul trecut au fost 246 de invitaţi-plătitori, organizatorii mizează în acest an pe circa 300 de invitaţi-plătitori.

  Satu Mare, centru regional de perfecţionare
  Tocmai pentru că vor veni mulţi medici stomatologi din judeţele învecinate, se poate spune că Satu Mare va fi şi un centru regional pentru perfecţionare. “Acest congres este un lucru foarte important pentru Satu Mare pentru că valoarea lui depăşeşte, uneori, chiar centrele universitare. Colegi din municipiile şi din judeţele adiacente vin la Satu Mare pentru a se documenta şi pentru a afla toate noutăţile în domeniul stomatologiei moderne”, a spus dr. Cosmin Raţiu.

  Rezolvarea amiabilă a conflictelor – o prioritate
  Dr. Cosmin Raţiu a declarat că, din calitatea sa de preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, vrea să mizeze pe o rezolvare amiabilă a conflictelor dintre medici şi pacienţi, sau chiar dintre medici şi medici, la fel ca şi predecesorii săi. “Toate conflictele medici-pacienţi sau medici-medici au fost aplanate şi stinse la nivel de colegiu. Deci, nu s-a ajuns cu reclamaţii la Bucureşti. Foarte-foarte puţine cazuri din 1989 încoace au fost semnalate către conducerea centrală, ceea ce este un lucru semnificativ, pentru că, din păcate, în alte judeţe aceste conflicte sunt continue. Este important să mergem şi noi pe această idee de a aplana, de a rezolva toate discuţiile şi toate nemulţumirile amiabil”, a arătat noul lider al medicilor stomatologi.

  Cabinetele medicale şcolare, o necesitate
  Dr. Cosmin Raţiu a precizat că militează în continuare pe deschiderea unor cabinete medicale şcolare pentru a asigura prevenţia stomatologică la elevi. În acest sens, dr. Cosmin Raţiu a precizat că mizează şi pe sprijinul primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. “Am obţinut de la vechea conducere a Primăriei acel HCL (hotărâre de consiliu local, n.red.) prin care trebuia să înfiinţăm patru cabinete şcolare, două pe malul stâng şi două pe malul drept al Someşului. Din păcate, la ora actuală nu funcţionează niciunul. Am avut o discuţie recentă cu domnul primar şi mi-a promis că în două-trei luni vom da drumul la cel puţin două cabinete şcolare. Aceste cabinete şcolare sunt foarte importante pentru copii, pentru că vor avea prevenţii gratuite. Sunt foarte importante!”, a conchis dr. Cosmin Raţiu.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img