Satu Mare, lider pe piața pălinciipalinca

Un restaurant din centrul Clujului a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute o prezentare de băuturi tradiționale distilate din nord-vestul României. Cu această ocazie au fost prezente firmele care produc rachiuri și pălincă de cea mai înaltă calitate, din județul Satu Mare fiind prezenţi doi producători. Cu această ocazie s-a mai stabilit încă o dată că Satu Mare este liderul naţional pe piaţa pălincii.

Pălinca, extrem de apreciată
Evenimentul s-a bucurat de o prezenţă importantă, de la producători, specialiști în domeniu, degustători și mulți iubitori ai produselor tradiționale de elită. După ce au degustat toate sortimentele sătmărene, cei prezenți au putut să constate că la ora actuală, județul Satu Mare dă tonul în promovarea pălincii. Mai mult, judeţul are şi un Festival al Pălincii. Participanţii au precizat că experienţa sătmărenilor ar trebui împărtășită și celor din județele vecine, astfel ca acest excelent produs tradițional să poată fi promovat atât în întreaga țară, dar mai ales pe plan internațional.

Carte prezentată la Cluj
Invitații de onoare ai manifestării au fost scriitorii Felician Pop și Robert Laszlo, care și-au prezentat cartea ’’Povestea pălincii’’, devenită între timp un reper în rândul cunoscătorilor. În fața unei asistențe interesate, autorii au vorbit despre istoria pălincii și au adus argumente riguroase în favoarea ideii că pălinca sătmăreană este, fără îndoială, cea mai bună din țară. Pentru edificare, cei prezenți au avut ocazia să treacă în revistă, printr-o elaborată degustare a pălincilor sătmărene obținute prin distilarea prunelor, strugurilor, perelor, gutuilor, perelor pădurețe și măceșelor. Specialiștii au apreciat conţinutul cărții și i-au felicitat pe autori pentru felul în care înțeleg să promoveze un produs tradițional românesc, mai ales că volumul are și o versiune în limba maghiară și engleză.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts