More


  SOLIDARITATE față de familia BODNARIU. Circa 400 de PROTESTATARI în fața PREFECTURII

  - Advertisement -

  unu

  Circa 400 de sătmăreni s-au adunat azi pe platoul din fața Prefecturii Satu Mare pentru pentru a participa la un miting de solidaritate față de familia Bodnariu și față de celelalte șapte familii cărora statul norvegian le-a luat copiii. Acțiunea de protest s-a desfășurat calm, fără incidente.

  doi

  Participanții la eveniment au purtat pancarde prin care cereau servicilor de asistență socială din Norvegia să oprească abuzurile împotriva familiilor de români.

  Acțiunea de protest a fost organizată de Alianța Evanghelică din Satu Mare, formată din bisericile Penticostale, Baptiste (române şi maghiare) și Creștini după Evanghelie.

  trei

  Potrivit organizatorilor, acțiunea de protest are ca obiectiv susținerea celor șapte familii de români din norvegia care și-au pierdut copiii.

  cinci

  “În primul rând, susținem cele șapte familii din Norvegia care și-au pierdut copiii și este un miting de solidaritate față de acestea. De asemenea, dorim să susținem valoarea creștine care susține că cei mici trebuie să crească alături de părinții lor. Am vrea să fim o voce unitară, să spunem că noi credem în aceste valori”, a afirmat pastorul Bisericii Baptiste Betel Satu Mare Mihai Micula, unul dintre organizatori.

  La acțiunea de protest au participat nu doar cultele românești, ci și cele de limbă maghiară.

  “Și bisericile baptisete maghiare din Satu Mare și din împrejurimi ne-am alăturat acestei manifestări și sperăm cu toți că lucrurile se vor schimba în bine”, a spus patorul Bisericii Baptiste Maghiare Satu Mare, Alexandru Sucs.

  sapte

  Printre manifestanți s-a aflat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care a afirmat că autoritățile române ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca familiile din Norvegia să-și recapete copii.

  DSC_0052

  “M-am alăturat și eu acestei acțiuni de protest pentru că eu cred că este inadmisibil ceea se întâmplă de față cu aceste familii cărora serviciile sociale din norvegia le-au luat copiii. Este un lucru condamnabil pentru că cei mici trebuie să crească în sânul familiei. Autoritățile române ar trebuie să facă demersurile necesare ca situația să fie îndreptată. Este un apel atât câtre autorități, cât și către societatea civilă, să tragem un semnal de alarmă și să încercăm să senzibilizăm comunitatea internațională pentru ca acești copii să ajungă din nou lângă părinți”, a spus Adrian Ștef.

  opt

  Toți cei prezenți la acțiunea de protest de la Satu Mare își doresc ca acei copii luați abuziv, după părerea lor, de autoritățile norvegiene să se întoarcă în famiile lor.

  DSC_0040

  Mitingul de solidaritate cu familiile de români din Norvegia de la Satu Mare a durat circa o oră, interval de timp în care s-au spus rugăciuni, s-au cântece religioase și au fost transmise mesaje atât pentru autoritățile norvegiene cât și pentru cele românești. S-a cerut chiar formarea unei celule de criză asemenătoarea cu cea din perioada în care cei trei jurnaliști români au fost răpiți în Irak.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img