More


  “Son of Saul”, cu Levente Molnár, nominalizat la premiile César

  - Advertisement -

  molnar

  Lungmetrajul “Son of Saul”, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost nominalizat la ediţia din acest an a premiilor César, la categoria “cel mai bun film străin”. Anunţul a fost făcut miercuri, de César Academie, organizaţia care acordă echivalentul francez al premiilor Oscar. Cele mai prestigioase trofee din cinematografia franceză vor fi decernate pe 26 februarie, la Paris, informează rtl.fr.

  Lungmetrajul “Saul Fia/ Son of Saul” se numără printre peliculele care au fost nominalizate, recent, şi la premiul Oscar pe 2016, la categoria “cel mai bun film străin”. Această peliculă, care a fost distinsă cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes, este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza, la premiile Oscar 2016 şi reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes.

  Pelicula este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img