Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare are în vedere renunţarea, în prima parte a acestui an, la firma de catering care funizează mâncare pacienţilor internaţi aici.
Managerul Marcela Papici a precizat că pacienţii s-au plâns în mai multe rânduri de calitatea mâncării furnizată de această firmă.
Marcela Papici a mai arătat că în prima jumătate a acestui an va fi reabilitată şi modernizată bucătăria spitalului iar aici va fi angajat personal de specialitate care vor găti pentru bolnavii din spital.
“Bucătăria Spitalului va fi modernizată şi dotată cu o linie tehnologică modernă, după modelul Spitalului din Zalău. Pacienţii vor primi mâncare într-o tavă termorezistentă cu capac. Prin aceste demers încercăm să îmbunătăţim mâncarea pacienţilor astfel încât aceştia să nu mai aştepte mâncarea de acasă”, a precizat Marcela Papici.
Externalizarea serviciului de catering costă Spitalul Judeţean, în medie 280.000 de lei pe lună pentru circa 600-700 de porţii pe zi.
Reabilitarea şi dotarea bucătăriei Spitalului Judeţean va costa, estimativ, în jur de 300.000 de euro.