More


  Aproape 6.000 de doze de vaccin antigripal, repartizate judeţului

  =

  vaccin

  Aproape 6.000 de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă, în zilele următoare, în judeţul Satu Mare, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP ) Satu Mare. Acestea vor fi repartizate prin intermediul medicilor de familie.

  vaccin2

  Judeţul Satu Mare va primi noua tranşă de vaccinuri antigripale după ce Ministerul Sănătăţii a suplimentat cantitatea de vaccin cu încă 143.000 de doze. Cele aproape 6.000 de doze vor fi aduse la Satu Mare în zilele următoare. Conform celor afirmate de directorului general adjunct al DSP Satu Mare, dr. Macrina Mihai, instituţia va distribui vaccinul prin cabinetele de medicină de familie.

  vaccin3

  Până acum judeţului Satu Mare i-au fost repartizate şi totodată au fost ridicate 2.500 de doze de vaccin. Această primă tranşă a fost distribuită cu prioritate personalului medical din unităţile sanitare şi categoriilor la risc. Deoarece numărul cadrelor medicale care s-au vaccinat antigripal a fost destul de scăzut, dozele rămase au fost redistribuite altor categorii de persoane, respectiv copiilor instituţionalizaţi, vârstnicilor din centrele de îngrijire, dar şi pacienţilor cu afecţiuni cronice, afecţiuni cardiovasculare, respiratorii, boli metabolice, fiind epuizată integral.

  vaccin4

  Ministerul Sănătăţii a achiziţionat iniţial un număr de 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2015 – 2016, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârşitul anului trecut cu încă 143.000 de doze, la cererea direcţiilor de sănătate publică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img