More


  Vom candida singuri la locale, pe liste cu PSD la parlamentare

  =

  oprea

  Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă că formaţiunea pe care o conduce va candida independent de PSD la alegerile locale, afirmând că acolo unde echipele UNPR-PSD sunt ‘’mai bine închegate’’ ele pot merge împreună, în vreme ce la parlamentare cele două partide vor avea liste comune. ‘’M-am întâlnit joi cu domnul Dragnea. Avem acea alianţă de centru stânga valabilă până în anul 2020. Pentru a maximiza şansele celor două partide, bineînţeles, PSD este cel mai mare partid din România, am stabilit că vom candida singuri fiecare (la alegerile locale –n.r.). În judeţele în care sunt echipele mai bine închegate sau îşi doresc să candideze, au libertatea să candideze împreună’’, a declarat preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

  El a afirmat că pentru alegerile parlamentare a convenit cu Liviu Dragnea că PSD şi UNPR vor avea liste comune, în condiţiile în care preşedintele PSD declarase că acest aspect urmează să fie discutat. Liderul UNPR a susţinut că formula candidaturilor separate la locale – decisă de PSD în urmă cu două zile – este cea mai bună ‘’din punct de vedere organizatoric’’. Întrebat dacă aceste alianţe pentru locale se vor limita la PSD sau anumite partide, Oprea a dat de înţeles că nu. “Sincer să fiu, eu le-am spus colegilor ca în fiecare judeţ să-şi maximizeze şansele”, a fost răspunsul său.

  Acesta nu este singurul punct în care PSD şi UNPR se despart. Astfel, Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi.”Noi nu boicotăm niciodată”, a subliniat el, sugerând că aceasta nu este o atitudine responsabilă şi menţionând că respecta legea alegerilor locale, votată de către toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

  Totodată, UNPR a informat că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional s-a decis că partidul va avea, din nou, de la 1 februarie, grupuri proprii la Camera Deputaţilor şi Senat. Gabriel Oprea a reiterat că obiectivul strategic al UNPR este minimum 10% la alegeri. Preşedintele UNPR a mai mai afirmat că partidul îl propune pentru Primăria Braşov pe Ion Dumitru.

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi că la alegerile locale PSD poate face alianţe la nivelul organizaţiilor locale sau judeţene, în funcţie de caz, doar cu UNPR şi ALDE. “În ceea ce priveşte politica de alianţe a Partidului Social Democrat, am decis că vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care să de posibilitatea tuturor organizaţiilor PSD şi respectiv UNPR ca acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri pot încheia alianţe electorale în condiţiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord şi colegilor din ALDE, care să cuprindă aceleaşi condiţii” a declarat preşedintele PSD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img