More


  Un nou model de servicii calitative şi eficiente

  =

  buletine

  După ce la începutul anului trecut conducerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare a introdus o nouă facilitate pentru cei care doresc să îşi unească destinele – în sensul de a-şi programa online căsătoria la starea civilă – facilitatea a fost extinsă începând din data de 15 ianuarie. Astfel, şi persoanele care doresc să îşi obţină un nou act de identitate se pot programa tot cu ajutorul internetului. Până în prezent, zeci de persoane au apelat deja la această facilitate. De la tineri şi până la o doamnă de 80 de ani!

  Câştig pentru toată lumea
  Șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic – subordonat Direcţiei de Evidenţă a Peersoanelor, Crina Radu, a precizat că noua aplicaţie pentru programarea online a persoanelor care doresc să obţină o carte de identitate este un real succes. “Serviciul online funcţionează din 15 ianuarie anul curent. Avem aproximativ 50 de persoane care s-au programat şi care s-au prezentat la ghişeu. Este un lucru bun atât pentru noi cât şi pentru cetăţeni, pentru că avem o evidenţă a persoanelor care se prezintă şi ştim din timp ce cerinţe au. Iar cetăţenii au siguranţa că în momentul în care se prezintă o pot face direct la ghişeu cu toate actele pregătite şi sunt preluaţi exact în momentul în care vin. Nu trebuie să stea la rând pentru că există un ghişeu separat, doar pentru programările online”, a declarat Crina Radu.

  Solicitanţi de toate vârstele
  Șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic a mai declarat că s-au programat online persoane de toate vârstele, de la 14 ani şi până la 80 de ani. “Apelează la această facilitate persoane din absolut toate categoriile de vârstă. Începând de la 14 ani şi până la aproximativ 70 sau 80 de ani. Au fost cetăţeni care s-au programat şi au venit la ora prevăzută în programare cu toate actele pregătite. Şi noi suntem foarte mulţumiţi de modul în care funcţionează şi sper ca şi cetăţenii, căci pentru ei s-a făcut acest program”, a mai spus Crina Radu.

  Cum se fac programările
  Programările pot fi făcute pe site-ul www.satu-mare.ro. Procedura este cât se poate de simplă. Cel care doreşte programarea îşi trece datele personale pe formularul on-line după care îşi alege ziua dorită. “Începând cu data de 15 ianuarie pe linia de evidenţă a persoanelor se pot face programări pentru preschimbarea actului de identitate online. Exact ca şi pe linia de stare civilă, atunci când îţi programezi căsătoria. Astfel, dacă viitorul cuplu îşi programează căsătoria într-o zi de sâmbătă, deja luni ei pot să îşi programeze tot online şi preschimbarea actului de identitate ca urmare a încheierii căsătoriei şi a schimbării numelui”, a declarat directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja.
  Ionel Torja a mai declarat că cei care se programează online au prioritate la ghişeele instituţiei, cu condiţia să respecte ora stabilită. “În situaţia în care se face programarea online din faţa calculatorului, această persoană are prioritate la ghişeul respectiv, cu condiţia ca să se respecte ora la care s-a făcut programarea”, a mai precizat Ionel Torja.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img