More

  “AEP va elimina orice suspiciune în privința desemnării președinților secțiilor de votare”

  alegeri

  După o întâlnire cu reprezentanții regionali și județeni ai Autorității Electorale Permanente (AEP), prefectul Radu Bud a apreciat că o dată cu preluarea unor atribuții de către AEP se va elimina orice suspiciune de subiectivism în privința desemnării președinților secțiilor de votare. Afirmaţia a fost făcută ieri, în cadrul unei videoconferințe cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

  Prefecţii, felicitaţi de ministru de Interne
  La sediul Instituției Prefectului Satu Mare au fost prezenți alături de prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, șefii structurilor județene din MAI, precum și șefii serviciilor din cadrul Instituției Prefectului. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, i-a felicitat în cadrul videoconferinţei pe cei învestiți în noua funcție, le-a dorit succes și i-a asigurat de sprijinul din partea conducerii MAI.

  Pregătiri pentru alegeri
  După prezentarea noilor prefecți, în cadrul videoconferinței s-a discutat despre pachetul de hotărâri de Guvern adoptat în ședința de Guvern din data de 11 februarie 2016 privind pregătirea și organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, despre rolul prefecților în organizarea procesului electoral, colaborarea extrem de importantă între prefect și subprefect pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor. În cadrul videoconferinței au mai fost prezentate măsurile privind acoperirea deficitului de personal din structurile MAI.

  Optimism pentru un proces electoral corect
  La finalul videoconferinței, prefectul Radu Bud a declarat că a discutat deja cu șefii serviciilor din Instituția Prefectului primele aspecte cu privire la calendarul și termenele referitoare la organizarea procesului electoral. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit luni cu reprezentanții regionali și județeni ai Autorității Electorale Permanente(AEP). Prefectul Bud a apreciat că o dată cu preluarea unor atribuții de către AEP se va elimina orice suspiciune de subiectivism în privința desemnării președinților secțiilor de votare, iar funcționalitatea aplicației online care va semnala în timp util orice comitere a infracțiunii este o măsură certă de combatere a votului multiplu.

  Bogdan Tulbure

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE