More


  Bărbat din Batarci suspect de gripă porcină

  - Advertisement -

  gripa

  Un sătmărean suspectat de gripă porcină se află internat și izolat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din Batarci, care a fost internat în spital în cursul zilei de ieri.

  Potrivit celor afirmate de prefectul Eugeniu Avram, în urma analizelor făcute de medicii sătmăreni, s-a confirmat faptul că bărbatul internat are gripă de tip A. ”Imediat ce s-a confirmat faptul că pacientul suferă de gripă de tip A, am decis, împreună cu medicii, să fie tratat ca și cum ar avea gripă porcină AH1N1. Pacientul a fost izolat față de ceilalți internați și i se administrează un tratament adecvat. De asemenea, în cursul zilei de ierii au fost prelevate probe de la pacientul suspectat de gripă procină și trimise la București, la Institutul Cantacuzino, pentru analize. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil, probabil în cursul zilei de azi, să primim răspuns la probele trimise la București”, a precizat prefectul Avram citat de portalsm.ro.

  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adăugat că dacă se va confirma faptul că sătmăreanul suferă de gripă porcină vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca boala să nu se extindă, în caz contrar, urmând a fi tratat de gripă de tip A.

  Odată cu izolarea pacientului, și s-a dispus folosirea de către personalul medical şi auxiliar din secţie a echipamentului de protecţie adecvat și folosirea dezinfectantului pentru mâini obligatoriu înainte şi după intrarea în rezervă.

  Măsura suplimentară de securitate pentru eventuala gripă porcină a fost luată și pe considerentul că localitatea Batarci se află foarte aproape de granița cu Ucraina, iar legăturile dintre români și ucraineni sunt frecvente. Cum în țara vecină există în acest moment o epidemie de gripă porcină, autoritățile sătmărene au decis luarea, în mod preventiv, a acestor măsuri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img