More


  Centrul pentru imigranţi nu va mai fi construit la Tăşnad

  - Advertisement -

  tasnad

  Victorie cu mare impact democratic la Tăşnad, atât a administraţiei publice locale, cât şi a societăţii civile. Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a declarat că Ministerul Administraţiei şi Internelor a abandonat ideea înfiinţării unui centru pentru primirea imigranţilor. În schimb, în fosta unitate a Jandarmeriei Române se va înfiinţa un centru pentru recuperarea cadrelor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), proiect care se va suprapune perfect cu destinaţia zonei, respectiv aceea de turism balneo-climateric.

  Vestea adusă de doi deputaţi sătmăreni
  Primarul Vasile Mitraşca a precizat că a primit vestea din partea deputatului PSD Octavian Petric şi a deputatului UDMR Erdei D. Istvan, iar confirmarea oficială urmează să ajungă în aceste zile. “Noi am avut o întâlnire cu doi dintre deputaţii de Satu Mare. Este vorba despre domnul Petric şi domnul Erdei, pe care i-am rugat să facă anumite interpelări în Parlament vizavi de intenţia de a înfiinţa un centru pentru migranţi la Tăşnad. Acest lucru l-am anticipat şi s-a întâmplat. Răspunsul a venit astăzi (ieri, n.red.). (…) De altfel, nici nu vedeam cum se putea înfiinţa un astfel de centru, într-o fostă unitate de jandarmi, înconjurată de pensiuni şi de hoteluri. Ar fi fost foarte greu de crezut că se putea întâmpla un asemenea lucru”, a declarat Vasile Mitraşca.

  Centru de recuperare a cadrelor MAI
  În schimb, primarul Tăşnadului a arătat faptul că se are în vedere construirea la Tăşnad, în fosta unitate a Jandarmeriei Române, a unui centru de recuperare a cadrelor Ministerului Administraţiei şi Internelor. “Sperăm să se confirme oficial faptul că se renunţă la înfiinţarea acestui centru la Tăşnad şi că rămâne în calcul înfiinţarea unui centru de recuperare al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru cadrele din minister. Este un lucru pe care îl acceptăm şi categoric îl susţinem, pentru că ar veni să aducă servicii în plus, iar calitatea serviciilor ar creşte foarte mult”, a precizat Vasile Mitraşca.

  Sondaj cu rezultat covârşitor
  Edilul şef tăşnădean a declarat că rezultatele unui sondaj efectuat în rândul localnicilor au indicat că 95% dintre respondenţi s-au opus vehement ideii de a aduce imigranţi în fosta unitate a Jandarmeriei Române. “Este o victorie a comunităţii. Sondajele pe care noi le-am făcut la nivel local ne arătau foarte clar că peste 95% din populaţie spunea nu înfiinţării acestui punct. Vreau să vă spun că am luat în calcul şi dacă am fi avut nişte avantaje. Foarte puţine am reuşit să le identificăm, dar vom continua să sperăm pentru înfiinţarea acestui centru de recuperare la Tăşnad”, a arătat Vasile Mitraşca.

  Mulţumiri pentru sprijin
  Primarul Tăşnadului a ţinut să le mulţumească tuturor factorilor care au contribuit la acest rezultat. “Aş vrea să le mulţumesc celor care au fost alături de mine, pentru că în aceste două luni de incertitudini probabil că unii se aşteptau să şi clacăm, pentru că intrăm într-o competiţie electorală şi unii se bucură de necaz. Dar lucrurile se pare că merg spre bine”, a conchis Vasile Mitraşca.

  Centru de tratament, soluţia pentru fosta unitate
  Reprezentanți ai Spitalului Militar Oradea, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR) și ai Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au efectuat, la începutul acestui an, o vizită la unitatea de jandarmi din Tășnad. Reprezentanții Spitalului Militar ar fi evaluat oportunitatea creării unei baze de tratament pentru cadrele militare în unitatea de jandarmi. Concluziile acestei vizite de lucru vor fi puse pe masa ministrului Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, urmând să se ia o decizie în acest sens.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img