More


  Circa 35.000 de persoane au rămas fără locuinţe în urma ciclonului din Fiji

  - Advertisement -

  fiji

  Circa 35.000 de persoane au rămas fără locuinţe şi trăiesc în centre de adăpost, în urma ciclonului Winston care a lovit arhipelagul Fiji în weekend şi în care au murit 42 de persoane, informează publicaţia Le Figaro.

  Potrivit autorităţilor din Fiji, bilanţul a rămas la 42 de decese, dar procesul de gestionare a pagubelor produse de ciclonul Winston s-a agravat.

  Căile de acces către unele insule din arhipelagul Fiji rămân în continuare blocate sau restricţionate, fiind din ce în ce mai dificilă livrarea de ajutoare umanitare. Cu unele comunităţi izolate, precum cele de pe insula Yasawa, nu s-a stabilit încă niciun contact după mai bine de cinci zile de la dezastru.

  Mai multe ONG-uri au indicat că transporturile umanitare sunt în curs de livrare, dar procesul este îngreunat din cauza căilor de acces avariate.

  Autorităţile au început să trimită ajutoare, luni, insulelor cele mai afectate din cele peste 100 locuite din arhipelajul Fiji cu o populaţie totală de aproximativ 900.000 de locuitori.

  Rafalele de vânturi produse de ciclonul Winston, care a lovit arhipelagul Fiji sâmbătă, au atins viteze de 285 de kilometri pe oră, fiind cea mai puternică furtună din Emisfera Sudică de la începutul măsurătorilor de acest fel, potrivit site-ului de ştiri meteo Weather Underground.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img