More


  Contracepţie gratuită pentru femeile cu mulţi copii

  =

  mame

  O sută de sătmărence vor putea beneficia în mod gratuit de programul de contracepţie lansat de Crucea Roşie în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare. Cele două instituţii vor să dea o mână de ajutor femeilor care provin din medii sociale defavorizate şi care au mai mulţi copii, unii dintre ei aflându-se deja în grija statului. Programul de contracepţie are şi o latură medicală importantă. Mamele vor putea beneficia de consultaţie gratuită din partea ginecologilor.

  Apel către liderii comunităţilor defavorizate
  Programul a fost lansat după un studiu realizat de cele două instituţii. El a vizat în special femeile care provin din mediile defavorizate şi care, fie au sarcini nedorite, fie nu au cum să îşi întreţină micuţii. “Vă mor femeile cu zile. Trebuie să vă implicaţi pentru a le putea ajuta”, le-a transmis Rodica Borlan, coordonatorul Crucii Roşii Satu Mare. Obiectivul programului nu este doar prevenirea sarcinilor nedorite şi odată cu ele scăderea numărului de copii abandonaţi, ci şi oferirea unui examen ginecologic pe care multe dintre femeile din mediile defavorizate nu şi-l permit. Vizita la medic împreună cu o mai bună informare ar putea reduce şi numărul copiilor născuţi cu malformaţii.

  Şcoala Mamei, un nou proiect
  Contractul necesar pentru derularea programului a fost semnat ieri de reprezentanţii celor două instituţii. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va oferi, prin sprijinul Consiliului Judeţean, o finanţare de 40 de mii de lei pentru proiect, restul banilor urmând să fie asiguraţi de Crucea Roşie din fondurile proprii. Pe lângă programul de contracepţie, Crucea Roşie vrea să reia cursurile pentru Şcoala Mamei, unde femeile vor putea învăţa despre sănătatea sexuală şi reproductivă şi vor primi informaţii despre cum trebuie să aibă grijă şi să îşi educe micuţii. Pentru o mai bună desfăşurare a programului, iniţiatorii au cerut sprijinul liderilor din comunităţile defavorizate care ar putea contribui la identificarea femeilor care au nevoie de ajutor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img