More


  Dezbatere cu scântei

  - Advertisement -

  calin-durla

  Dezbaterea de marţi despre elaborarea noului plan-cadru pentru învăţământul gimnazial s-au lăsat cu scântei si incă mai sunt multe chestiuni care nu s-au lămurit. La dezbatere a participat și inspectorul scolar general, Călin Durla, dar si reprezentanții Federației Sindicale Spiru Haret care au subliniat în faţa ministrului Educației necesitatea adoptării unor planuri cadru realiste care să răspundă asteptărilor.
  Propunerile primite pe platforma online pusă la dispoziţie în acest sens au fost discutate ieri in cadrul unei intalniri la care au participat toate institutiile, sindicatele și federațiile implicate in procesul educațional. Atât profesorii cât şi elevii au propus ca la şcoală să fie studiate materii ca dezvoltare personală, orientare, consiliere, educaţie rutieră, educaţie sexuală, drepturile copilului. Spiritele s-au încins în momentul în care participanţii au început să-şi exprime opiniile.

  De asemenea la discuții au participat și reprezentanții Federației Sindicale Spiru Haret care au venit si ei la rândul lor cu propuneri. De departe cel mai discutat aspect a fost cele legat de dispariția orelor de limba latina care în prezent se studiază la clasa a VIII-a.

  Dintre cei 18.255 de participanţi la dezbatere, 39,7% au afirmat că preferă a doua variantă de plan-cadru, 19,4% preferă prima variantă de plan-cadru şi 27,4% preferă a treia variantă. În plus, 13,3% nu preferă niciuna din variante. Decizia privitoare la noul plan cadru pentru gimnaziu va fi luată la sfârşitul lunii februarie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img