More


  Divorţuri politice parţiale

  - Advertisement -

  În urma mai multor sondaje de opinie făcute atât în teritoriu, cât şi la nivel naţional, conducerea PSD a decis să nu facă alianţe nici cu UNPR, nici cu ALDE, la nivel central. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Naţional reunit săptămâna trecută la Sinaia. Din acest for reprezentativ fac parte şi liderii locali ai PSR, iar reuniunea organizată la Sinaia a avut ca temă principală tocmai stabilirea politicii de alianţe la alegerile locale.

  În ultimele luni, PSD şi UNPR au negociat intens participarea la aceste alegeri pe liste comune. Însă Liviu Dragnea le-a sugerat liderilor din teritoriu ai PSD să intre în competiţia locală de unul singur. Totuşi, pe baza unui protocol semnat de liderii de la nivel naţional, liderii social-democraţi din teritoriu au posibilitatea să încheie alianţe electorale cu aproape oricine, pentru a-şi mări şansele de a câştiga cât mai multe mandate de primari şi şefi de consilii judeţene. Surse din PSD au afirmat că urmează să se vadă câte mandate va obţine UNPR în urma alegerilor locale, în funcţie de rezultat luându-se apoi în discuţie o posibilă alianţă pentru alegerile parlamentare, mai cu seamă că partidul lui Gabriel Oprea se zbate în marja de eroare a sondajelor de opinie. De altminteri, PSD şi UNPR urmează să se despartă şi în Parlament, unde în prezent activează în acelaşi grup. Cu toate acestea, nu se poate vorbi deocamdată de un divorţ total între cele două partide.

  Astfel, tot în cadrul Consiliului Executiv Naţional de la Sinaia, social-democraţii au decis, în unanimitate, să boicoteze alegerile locale, în cazul în care Guvernul Cioloş va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liderul PSD a avut o convorbire telefonică cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, care i-a dat asigurări că partidul său este alături de social-democraţi şi se va alătura acestui protest.

  În sfârşit, după ce PSD şi-a exprimat intenţia de a încheia pentru locale cu ALDE acelaşi tip de protocol ca şi cel cu UNPR, pesediştii au decis la Sinaia că nu îl vor înlocui pe Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. Este încă o dovadă că ne aşteaptă o primăvară politică toridă şi o vară incandescentă.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img