More


  Dragostea, sărbătorită şi pe vreme mohorâtă

  - Advertisement -

  dragoste

  Îndrăgostiţii din tot judeţul au sărbătorit cu mic cu mare ziua iubirii. Dacă unii au dat o importanţă mai mare acestei sărbători, alţii s-au declarat total împotrivă. Deoarece, spun ei, nu este o sărbătoare românească.

  Chiar dacă în calendar Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte pe data de 14 februarie, adica ieri, cei mai mulţi dintre îndragostiţi au sărbătorit încă de sâmbătă, alegând să meargă la un local sau chiar la o cină romantică. În orice caz, printre cele mai apreciate surprize rămân în continuare florile. Chiar dacă nu au trecut atât de bine ca şi în alţi ani, totuşi florile se vând.

  În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete, care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul românesc dragoste. România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, ceea ce a a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții.
  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img